Černí koně provedou diváky historií

Císařský ostrov bude první polovinu víkendu patřit koňské show a šermířům.

V hlavní roli koně a dějiny. Tak bude vypadat Black Horse Show, která se koná v pátek a v sobotu večer na Císařském ostrově. K vidění budou jezdecké show odkazující na ranou gotiku či na křížové výpravy. Vše se ale bude točit kolem fríských koní, tedy uhlově černých zvířat s dlouhou hustou hřívou.

„Každé období dějin připomene nějaká scénka. Diváci se mohou těšit třeba na ukázku pasování na rytíře z dob křížových výprav,“ uvedla za pořadatele Magdaléna Straková s tím, že žádné z loňských čísel se nebude opakovat.

Lidé tak přijdou třeba o ohňovou show, ale uvidí jednoho z nejlepších světových lukostřelců Sándora Vargu. „Při velmi dynamické jízdě na koni bude střílet na malé terče, které budou lidé držet v rukách,“ řekla o jedné z částí představení Straková. Kromě toho nebudou v sedlech chybět ani kaskadéři a gymnasté.

Odpoledne pro děti

Večerní jezdeckou show v sobotu doplní odpolední zábavný program. „Pro návštěvníky budou připravené ukázky práce se zvířaty, třeba hiporehabilitace, výcvik služebních a loveckých psů či dravých ptáků,“ podotkla Straková. Zajímavé show se dočkají diváci i v podobě paravoltiže. Ta spočívá v tom, že handicapovaní sportovci cvičí za jízdy na koních.

Pro děti pořadatelé připravili mimo jiné soutěže, loutkové divadlo a skákací hrad.

Vstupné na odpolední program je padesát korun a celý výtěžek pořadatelé věnují na konto Pomozte dětem. Cena vstupného na večerní jezdeckou revue začíná na 550 korunách.