Česká aplikace pro hledání práce expandovala do Polska

ilustrační

ilustrační Zdroj: profimedia.cz

pohovor, ilustrační
2
Fotogalerie

Nachází pracovní nabídky v nejbližším okolí a propojuje uchazeče o práci se zaměstnavateli. Česká mobilní aplikace Práce za rohem vstoupila v polovině ledna i na polský trh, během letoška chce zprostředkovat firmám v Česku i Polsku celkem milion "propojení".

Za vznikem české i polské verze aplikace stojí společnost LMC a inovační agentura Direct People. Vstup na polský trh doprovodila televizní a on-line kampaň.

„Polsko je sice velmi konkurenční trh, ale průzkumy ukázaly, že potřeby lidí jsou u nás i v Polsku velmi podobné. V den spuštění televizní kampaně si aplikaci stáhlo deset tisíc lidí a 440 firem,“ uvedl Michal Kalousek z Direct People.

„Tímto produktem jsme zahájili mezinárodní expanzi LMC. Jako první trh jsme si vybrali Polsko, které je násobně větší než Česká republika, ale zároveň je nám velmi blízké,“ řekl Alfred Simuna, ředitel rozvoje obchodu a inovací LMC.

Mobilní aplikace nabízí způsob, jak reagovat na pracovní nabídky. Po jejím spuštění vidí uchazeč o práci pracovní nabídky kolem sebe. Podle provozovatelů si aplikaci celkem stáhlo přes půl milionu uživatelů, kteří si mohou vybrat z více než čtyřiceti tisíc pracovních pozic od deseti tisíc firem.

Světem financí hýbe kromě poklesu akcií také propad kryptoměn. Aktuální kurz bitcoinu sledujte zde >>>