České e-shopy jsou s Černým pátkem spokojeny, slevy nabídnou i o víkendu

Černý pátek a mimořádné slevy

Černý pátek a mimořádné slevy Zdroj: ctk

Zájem zákazníků o slevové akce na Černý pátek je podle českých internetových obchodů velký. Některé položky byly vyprodány již ráno. V řadě e-shopů slevy s dnešní půlnocí neskončí a budou pokračovat i o víkendu. Do akce se zapojily například velké internetové obchody Alza.cz, Kasa.cz, CZC.cz, Mall.cz, obchody iStyle či Conrad Electronic.

„Vzhledem k výši slev, které dosahovaly až 83 procent, jsme ze strany zákazníků zaznamenali obří zájem. Dokazuje to například skutečnost, že necelou hodinu po začátku akce se zcela vyprodaly některé položky,“ uvedla ředitelka Kasa.cz Andrea Čižmářová.

Obrat e-shopu Mall.cz se oproti čtvrtku zvýšil o polovinu. „Rozhodli jsme se kvůli tomuto zájmu, že akci prodloužíme do neděle,“ uvedla mluvčí Michala Gregorová.

Na Alza.cz, kde slevové akce začaly již v pondělí, se nejrychleji prodávají doplňky a příslušenství k počítačům a elektronice a tablety a telefony.

Čtěte také:

„S nárůstem obratu v průběhu prvních čtyř dní trvání akce Black Friday jsme nadmíru spokojeni, navíc s každým dalším dnem běžícího Black Friday obrat roste,“ uvedla mluvčí Alza.cz Šárka Jakoubková.

„Mezi českými e-shopy i samotnými zákazníky se termín Black Friday už celkem vžil, určitě se do něj letos zapojí opět více e-shopů než vloni. Stále se však ještě nejedná o masovou záležitost, a e-shopy si tento výprodejový den řeší hodně individuálně,“ dodala Radka Haasová ze srovnávače cen Heureka.cz. Kamenné prodejny se v Česku akce většinou neúčastní.