České krávy, polský závod. Jak se vyrábí hamburgery pro McDonald's

Video placeholde

České hovězí maso se do hamburgerů pro český McDonald's zpracovává v polském městě Ostróda. V závodě ročně namelou maso ze zhruba 220 tisíc krav, což odpovídá přibližně 343 milionům kusů hamburgerů. Zhlédněte ve videu, jak celý proces výroby vypadá.

Alfou i omegou celého procesu výroby hamburgerů je maso. McDonald's dováží do Polska maso z českých chovů. Tam se mele kombinace mraženého (40 %) a chlazeného (60 %), což jeho teplotu srazí pod bod mrazu. Během výroby totiž maso nepřekročí –1 °C a díky tomu si zachová růžovou barvu a nezačne šednout.

Nízká teplota je v zásadě celé tajemství výroby. Nepřidávají se žádné konzervanty či aditiva, dokonce se maso ani nesolí. Projde pouze sérií mlýnků, ve kterých se navíc hlídá obsah tuku, odstraňují se nežádoucí šlachy a monitoruje se dalších 100 parametrů masa, pak se vytvaruje do požadované podoby, zchladí se až na –18 °C, zabalí se a putuje do skladů v Kladně a odtud do restaurací po celém Česku.

Celý článek čtěte na serveru Reflex.cz >>>