Christian Louboutin v Praze. Slavný návrhář přijede na filmovou premiéru

Christian Louboutin

Christian Louboutin Zdroj: ČTK

Součástí jarní edice týdne módy Mercedes-Benz Prague Fashion Week bude premiéra dokumentárního filmu o slavném návrháři obuvi Christianu Louboutinovi. Francouzský tvůrce modelů, které s oblibou nosí světové celebrity, se podle pořadatelů premiéry zúčastní.

Film vznikl ve spolupráci České televize a německo-francouzské televize ARTE. Dokument bude během jara 2020 uveden i v České televizi.

Christianu Louboutinovi se přezdívá král červených podrážek. Svou značku založil v roce 1991 v Paříži, předtím působil jako designér v módních domech Chanel nebo Yves Saint Laurent. Dnes prodává přes milion párů ročně a jeho butiky jsou ve více než 30 zemích, od roku 2018 také v Praze. Boty značky Louboutin nosí třeba Victoria Beckhamová, Lady Gaga, Madonna, Jennifer Lopezová a další.

Boty se vyznačují kromě červené podrážky vysokými jehlovými podpatky, dosahují od devíti centimetrů až k 16. Námitkám, že se v nich nedá chodit ani stát, oponuje tím, že krásné boty změní řeč těla i životní postoj a svou nositelku pozvednou fyzicky i psychicky.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week se bude konat v areálu bývalého kláštera sv. Gabriela na Smíchově, který je vzácnou ukázkou beuronského umění. Pořadatelé v něm připravili dvě přehlídková mola.

Jedno z nich bude určeno pro atypický formát prezentace formou instalací či happeningů. Tato část programu, jejíž jednotícím tématem je udržitelnost, bude volně přístupná veřejnosti.

Přehlídkový program módního týdne představí 24 návrhářů a značek, tři školní ateliéry a čtyři finalisty soutěže pro mladé návrháře. Po dvou letech pauzy se na scénu vrací návrhář Jakub Polanka.