Co má město v pláno

Kdebesme neměle te Děcka Země a jejich petice, nikdo z nás be si nevšimnol, co maskoje nové uzemni plán.

Zatimco se furt mlovilo o tym, že meze traťó na Přerov a Moravó bode les pro ledi z paneláku, Zeleni a jini šťórači tak dlóho hledale v novym uzemnim pláno něco, kvulevá čemo be jim stálo za to převázat se k orlojo, nebo aspoň naškrábat petico. Ale to, co vešťóral jejich župni vedóci, verazelo dech hodně leďum. Nekeři ož ani nepřestale zadrhávat a koktat.
V originálnich, a proto tajnéch plánech, totiž néni napsany, že be šlo o holické les, lesék natož lesopark, ale je tam jenom zkratka Holi-wood. To krásně zapadalo do fakto, že do Olomóca ož delši dobo jezdi v přestrojeni za Čtvrtnička a Štaindlera další sklepáci Marhól a Hanák. Holt, nešmirovale, ale kupe pikle, kde nabóchaji nově schváleny dotace na české a hanácké film. Kde jinde, než na Hané, je to malá dom.
Marhól ož má vemešleny, že za městem bode stavět exteriére pro Tobruk II a III. Zahranični produkce si město vehlidle a zamlovile na jarni táni abe odělale další Vodni svět II a III. Zdálo be se, že náš Holiwood bode dvojkové až trojkové, ale Američani za podpore televize Prima zvažoji nové seriál Sex ve městě light – Olomócká odysea. V době krize bode jenom dobře, kdež naše robe bodó vidět jiny robe jak chodijó ne v botách od Manolo Blahnika, ale od staryho Chromca. Sběratelsky kóske konfekce z OP Prostějov a OP Konica vevolaji davovy šilenstvy a do roka začne na Hané textilni boom.
Jediny, co eště není uplněn potvrzeny, je nová bondovka. Ešle podzimni volbe dopadnó jak každy volbe, slibile mecenáši, že James Bond ztvárni postavo primátora nejmenovanyho města v dilo Mission always possible.