CPI Group zahájila stavbu kongresového centra v Olomouci

CPI Group zahájila v Olomouci stavbu administrativního a hotelového komplexu s kongresovým centrem. Polyfunkční objekt s názvem CPI City Center vybuduje před vlakovým nádražím v místě bývalého komerčního objektu, součástí investice je i oprava hotelu Sigma, řekl ředitel CPI Group Pavel Fischer. Investiční náklady projektu, který chce firma dokončit v květnu 2013, dosáhnou podle něj asi 750 milionů korun.

Dosavadní komerční objekt a společenský sál sousedící s hotelem Sigma začaly buldozery srovnávat se zemí v září. „Na místě zbouraných objektů vyroste budova především s kancelářemi. Většinu z nich, asi dvě třetiny, si pronajme Raiffeisenbank. Jednáme i s dalšími klienty a věříme, že zbytek prostor pronajmeme,“ uvedl Fischer. Sousedící hotel Sigma nechal investor odstrojit na holý skelet. „Hotel bude po rekonstrukci, díky níž se dočká nejen nové fasády, ale také nového interiéru a vybavení, začleněn do sítě mezinárodní značky Clarion,“ doplnil Fischer.
Součástí hotelu bude kongresové centrum se šesti salónky a hlavním sálem, které dohromady pojmou až 1400 lidí. Po rekonstrukci bude v hotelu 126 pokojů a restaurace s kapacitou přes 400 hostů. První projekt typu CPI City Center otevřela firma letos na jaře v Ústí nad Labem. Skupina CPI Group se zaměřuje na development a investice do rezidenčních projektů, pronájem komerčních objektů, budování a pronájem hypermarketů a hotelů. Připravuje také průmyslové zóny a logistické parky. Skupina se na českém a slovenském realitním trhu pohybuje od roku 1991.