Čtyři WP7 Nokie: všechno, co už víme

Nokia

Nokia

Modely Ace, Sun, Sabre a Sea Ray budou za dva týdny představeny na Nokia World. Malou ochutnávku Manga si můžete dát už teď.

Únorový sňatek Nokie a Microsoftu nese první plody vzájemné spolupráce. Řeč je o čtyřech novinkách s operačním systémem Windows Phone 7.5 Mango, které zatím nebyly oficiálně představeny, nicméně první informace už prosákly na internet. Jmenovat se budou Sun, Sea Ray, Sabre a Ace a svou premiéru by si měly odbýt 26. října v Londýně na akci Nokia World.

Nejvybavenější přístroj z tria novinek má být Ace. „Eso“ ve finském rukávu má disponovat 4,3palcovým AMOLED displejem s technologií Clear Black, která má zajišťovat čitelnost displeje na sluníčku. Přístroj má být vybaven 1,4 GHz procesorem a 16 GB vnitřní paměti. Krok s konkurencí má držet i 8 MPx fotoaparát s automatickým ostřením a optikou Carl Zeiss. Nechybí Wi-Fi ani HSPA+, šťávu zajistí baterie s kapacitou 1 800 mAh.

NokiaNokiaLetošní Nokia World odstartuje éru Nokia Windows Phone

Modelu Ace se v mnoha ohledech podobá Sea Ray, nejvýraznější rozdíl lze zpozorovat ve velikosti telefonu. Úhlopříčka displeje má klesnou na 3,7 palce, Clear Black AMOLED technologie zůstává stejně jako jednojádrový 1,4 GHz procesor a 8 MPx kamera Carl Zeiss s autofokusem. I Sea Ray má mít ve svých útrobách 16 GB paměti, kapacita baterie ale poklesla na 1 540 mAh.

Druhý menší bráška modelu Ace dostal jméno Sabre. Co do velikosti by měl mít stejné rozměry jako Sea Ray. Napovídá nám v tom 3,7palcová úhlopříčka displeje, který už není AMOLED ale jen LCD. Procesor opět zůstává, počtem megapixelů ale spadl na pět. Na polovičních 8 GB byla zredukována i vnitřní paměť. Sabre má mít vyměnitelný zadní kryt.

Clear Black na Nokie E7. Na živo je to prý lepší než na videu

A konečně poslední novinka – model Sun. Jako jediný z této čtveřice by měl mít slot na microSD kartu. Další charakteristiky dle dostupných informací kopírují model Sea Ray. V tuto chvíli více nevíme, jen tolik, že absentující slot na paměťové karty má suplovat služba SkyDrive, což je virtuální datové úložiště s kapacitou až 25 GB. Chystaným novinkám se věnoval MyNokiaBlog.com.