Další music store na scéně, tentokrát od českého Supraphonu

Music store

Music store

S webovými portály nabízejícími legální stahování hudby či online poslech se roztrhl pytel. Nejdřív to byl iTunes, pak MusicJet či Android Market od Googlu. Největší české hubební vydavatelství Supraphone se rozhodlo, že bude tento trend následovat a od 24. listopadu na svých stránkách umožní uživatelům totéž – zpřístupní katalog asi 40 tisíc skladeb, i když zatím převážně českých a slovenských interpretů.

Na stránkách Supraphonline.cz tak bude vydavatelství prodávat zhruba 40 tisíc skladeb, a to v žánrech populární a rocková hudba (zhruba 1100 alb), vážná hudba (na 1200 alb) a mluvené slovo (přes 300 alb). Supraphon předpokládá, že bude množství alb ve všech žánrech postupně navyšovat, a to jak o starší kousky, tak i o veškeré vydávané novinky.

“Náš projekt se nesnaží konkurovat jiným servisům, ale vytvořit smysluplnou alternativu digitálního obchodu upravenou podle potřeb zákazníků našeho vydavatelství a ostatních fanoušků české hudby. Jednou z hlavních výhod SUPRAPHONline.cz je to, že je kompletně v českém jazyce. U jednotlivých nahrávek najdete mnohem rozsáhlejší informace o jednotlivých autorech, hudebnících, kteří se na nahrávce podíleli a další podrobnosti, které nejsou v obdobných prodejnách obvyklé. Soustředili jsme se také na šíři platebních způsobů a maximální pohodlí uživatelů.,“ říká New Business Manager Supraphonu Antonín Milata.

webová stránka supraphononline.czwebová stránka supraphononline.czVzhled webové stránky supraphononline.cz

Supraphon sází jak na osvědčený formát MP3, tak i na kvalitnější FLAC

Skladby budou k dispozici ve dvou formátech a variantách. Buď pouze v MP3, nebo v bezztrátovém formátu FLAC, díky němuž jsou sice soubory větší, ale i kvalitnější. K FLACu pak lidé dostanou jako bonus stejná alba i ve variantě MP3 320kpbs. Jedna skladba v MP3 bude stát podle kvality, buď 15, 20 nebo 25 korun, alba v MP3 budou za 69, 99 či 129 korun. Za kvalitnější FLAC formát si pak lidé připlatí zhruba 30 procent.

Ke stahování hudby není zapotřebí žádný program - jednotlivé skladby budou komprimovány do ZIP archivů, které se dají jednoduše stáhnout. Pro jejich následné rozbalení je možné použít například programy AlZip nebo 7Zip, které jsou k dispozici zdarma či Winrar (tento program je však potřeba zakoupit).

Skladby bude možné zaplatit několika způsoby - s hotovostí i bez ní

Mobilními telefony napříč všemi operátory

Platebními kartami Visa a MasterCard

Rychlým převodem na účet zpracovaný v reálném čase prostřednictvím systému PayU (poskytují Komerční banka, GE Money Bank, mBank, Raiffaisen Bank, Volksbank, Fio Banka)

Běžným bankovním převodem z jakékoliv banky

SuperCASH (hotovostní platba prostřednictvím terminálů SAZKA, a.s. a přepážek České pošty)

Předplaceným kreditem na účtu v rámci SUPRAPHONline.cz

Poštovní poukázkou