Další prohra v play-out přiblíží baráž

Hokejisté BK Mladá Boleslav čekají na tři body už třináct zápasů. Pokud prohrají i v pátek v Kladně, ocitnou se na dně.

Bruslařský klub na úvod play-out prohrál v úterý na ledě Brna 1:2 po samostatných nájezdech a odvezl si bod. Teď jsou zapotřebí bezpodmínečně tři. Po výhře Kladna v souběžně hraném úterním utkání na ledě Karlových Varů už se náskok před Kladenskými smrskl na dva body a v pátek si to oba kluby rozdají v přímém souboji na ledě Okenářů. Prohra by se z pohledu Bruslařského klubu rovnala klesnutí na poslední příčku.

Perfektní začátek V minulém ročníku Boleslavští ztráceli na předposlední Kladno po základní části sedm bodů, v play-out ztrátu nedohnali a extraligovou příslušnost museli zachraňovat až v baráži. Letos je situace o něco příjemnější. Středočeské kluby si prohodily role a poslední Kladno ztrácelo na Bruslařský klub po dvaapadesáti kolech čtyři body. „Kdyby někdo před sezonou řekl, že nebudeme na posledním místě, fanoušci by byli spokojení, protože všichni odborníci nás odepisovali,“ podotýká kapitán týmu Richard Král.
Mladá Boleslav měla výborný vstup do soutěže. V první polovině uhrála devětatřicet bodů, pak ale nastal zlom a třiadvacet bodů ve druhé polovině základní části bylo zklamáním. Především aktuální forma Středočechů je hodně deprimující. Tým nevyhrál v normální hrací době už třináct zápasů. „Někteří hráči se až moc uspokojili. Až moc věřili, že v dalším zápase to zlomíme. My trenéři jsme měli po hráčích více šlapat,“ říká asistent trenéra Jiří Šejba.
Zdá se, že nepomáhá ani trenérská výměna. Nový kouč Jan Tlačil vedl mužstvo už v závěrečných dvou kolech základní části, ale Bruslařský klub pokaždé odešel bez bodů, když prohrál na domácím ledě s Pardubicemi (0:2) i Slavií (1:2). „Těžko se hned zažívá nový systém,“ tvrdí Král. K zamyšlení je především koncovka Mladé Boleslavi, která vstřelila pod trenérem Tlačilem ve třech utkáních jen dva góly. Taková bilance by stěží prošla ve fotbale. „Šance si vytvoříme, ale musíme být v koncovce víc agresivnější,“ dodává Peter Fabuš, shodou okolností střelec obou branek.