Disney splnil sen fanoušků. Podívejte se na nový zábavní park Star Wars

Kokpit vesmírné lodi Millennium Falcon

Kokpit vesmírné lodi Millennium Falcon Zdroj: ČTK

Star Wars park
Star Wars park
Star Wars park
Návštěvníci si mohou vytvořit vlastní světelný meč
Millennium Falcon
67
Fotogalerie

Kalifornský Disneyland otevřel park Na okraj galaxie s tematikou Hvězdných válek. Fanouškům filmové ságy umožní například vytvoření vlastního světelného meče nebo droida. Velkým lákadlem je i vstup do kokpitu přesné kopie legendární vesmírné lodi Millennium Falcon. Vybudování atrakce, která se rozkládá na ploše 5,6 hektaru, trvalo pět let a vyšlo na zhruba 900 milionů eur.

„Jsem velice nadšený z toho, že můžu pozvat fanoušky, aby se k nám připojili na okraj galaxie. Při tvorbě parku jsme mysleli hlavně na to, aby se to líbilo jim,“ uvedl při otevření parku Scott Towbridge, hlavní kreativní manažer a vedoucí studia Walt Disney Imagineering. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnily také hvězdy ságy Mark Hamill, Harrison Ford a nechyběl ani tvůrce Hvězdných válek George Lucas.

Na konci srpna otevře Disney podobnou atrakci i na Floridě. Její součástí by měl být i tematický hotel, který bude připomínat vesmírně lodě ze světa Hvězdných válek a nabídne návštěvníkům interaktivní příběhy. „Od chvíle, kdy vstoupíte dovnitř, se stanete součástí světa Hvězdných válek. Okamžitě se stanete občanem galaxie. S tím samozřejmě souvisí i oblékání a další věci, uvedl podle webu Telegraph Bob Chapek ze společnosti Disney. Pokoje v hotelu vyjdou na 900 až 1000 dolarů za dvě noci.