Energii posílí útočník Saarinen

Jesse Saarinen. Karlovarské góly se letos naučí mluvit finsky.

Po ruských námluvách z KHL, které odvály na východ z kabiny loňského šampiona extraligy čerstvého mistra světa Ondřeje Němce, se konečně do přestupové hry zapojily také Karlovy Vary.
Špičkového útočníka slíbil Karlovým Varům manažer hokejové Energie Miroslav Vaněk. Teď se zdá, že jeho slib mluví finsky. Vždyť Jesse Saarinen nastřílel v nejvyšší finské soutěži za sezonu klidně dvacet branek a zahrál si už za finskou reprezentaci.
„Jesse je dravý a důrazný útočník, velmi dobře technicky vybavený, skvělý bruslař. Svým herním pojetím patří mezi agresivní hráče. V posledních pěti letech nastupoval ve finské nejvyšší soutěži, kde dokázal v průměru získávat třicet kanadských bodů za sezonu,“ říká Miroslav Vaněk o nové tváři v karlovarské kabině.
Produktivita Karlových Varů dvojnásobného finalistu play-off posledních let loni zle potrápila. Saarinen bude letos jedním z mužů, kteří to mají změnit. „Cílem vedení Energie bylo především posílení produktivity týmu, jelikož to je aktuálně naše slabina,“ přiznává také Vaněk.
Saarinen, který se ve Varech poprvé objeví 25. července, bude prvním Finem v dresu Energie. „Všechny vytipované posily podepsaly nové smlouvy v zahraničí a domácí hráčský trh nenabízel dostatečně kvalitní alternativy, proto jsme se rozhodli pro zahraničního hráče,“ vysvětluje Vaněk.