Facebook chce zrychlit vývoj vlastního modulárního hardwaru, koupil startup Nascent Objects

Modulární hardware od Nascent Objects

Modulární hardware od Nascent Objects Zdroj: Nascent Objects

Facebook už dávno není jen softwarový gigant, ale s akvizicí Oculus VR, vlastními datacentry s vlastní konstrukcí, infrastrukturou nebo také satelity a drony už se rovněž jedná o velkou hardwarovou společnost. A tento směr Facebook posílil s nejnovější akvizicí startupu Nascent Objects.

Nascent Objects je poměrně mladý startup se specializací na modulární softwarovou platformu, pomocí které lze velmi rychle vytvářet prototypy na 3D tiskárně. Facebooku to umožní zrychlit samotný vývoj nového hardware, ať už půjde o cokoli, co lze vytisknout na 3D tiskárně s podporou různých materiálů.

Dle vyjádření Facebooku chce tak vývoj a prototypování posunout blíže na úroveň softwaru, kde lze tyto procesy dělat ve velmi krátkém čase a rovněž stále jednodušeji s menšími náklady.

Tým Nascent Objects bude pracovat v tajné laboratoři Facebooku označení jako „Building 8“ pod vedením Reginy Dugan, která dříve pracovala v Google na technologických produktech. Protože se jedná o softwarovou platformu, Facebook to umožní například rychleji zkoušet různé prototypy budoucích verzí Oculus Rift, ale i vlastního hardwaru, který není určen pro komerční použití.

Právě rychlá inovace je klíčová pro úspěch v rámci nejmodernějších technologií a produktů postavených kolem pokročilých systémů. S platformou Nascent Objects se lze dostat z konceptu k produktu během několika málo týdnů a nikoli měsíců.

Hodnota celé transakce nebyla zveřejněná.