Hokejoví junioři neprošli ve čtvrtfinále MS přes Rusy, turnaj pro ně končí

MS Hokej juniorů do 20 let

MS Hokej juniorů do 20 let

Čeští juniorští hokejisté se do semifinále MS nepodívají. Po vyrovnané bitvě podlehli favorizovanému Rusku 2:1 v prodloužení a turnaj tak pro ně končí. O postup Rusů se postaral Gregorij Želdakov, jehož trefě zřejmě předcházel faul na českého beka Daniela Krejčího. Informuje o tom agentura Mediafax.

Čeští mladíci splnili taktický plán trenéra Miroslava Přerosta a od úvodních minut se snažili být aktivní, první třetina ale přesto patřila spíš Rusům. Ti vysílali jeden střelecký pokus za druhým, jenže v bráně stál bezchybný Petr Mrázek, který dalším parádním výkonem držel svůj tým nad vodou.

A jeho spoluhráči mu poděkovali vedoucí trefou. Postupem času totiž začali přebírat iniciativu a ve 28. minutě dokonale zaskočili soupeře, když nahození agilního Hertla doklepl do sítě Jakub Culek. Rusové ještě více znervózněli, o pět minut později je však trochu uklidnil šťastný gól Apalkova, jenž skrytou střelou zpoza obránce vyrovnal na 1:1.

Jak minuty přibývaly, skoro dvaceti tisícům diváků v hale v Calgary bylo jasné, že vítěze určí jediná trefa. Připsat si ji mohl slávista Jaškin, v obrovské šanci ho však vychytal brankář Vasiljevskij. A když všechny ruské možnosti skončily na pozorném Mrázkovi, o postupujícím do semifinále muselo rozhodnout prodloužení.

 

Do něho Češi vstoupili přesilovou hrou, ovšem nic z ní nevytěžili a přišel hodně krutý trest. Kučerov zajel do útočného pásma, za bránou trefil vysokou holí českého zadáka Daniela Krejčího a pak předložil puk rozjetému Želdakovovi, který z první propálil vše před sebou.

České protesty byly marné, sudí gól uznali a na Mrázka a spol. tak čeká pouze boj o konečné páté místo na turnaji. O něj se utkají se Slovenskem.