Horváth zhubl a má svetr se soby

Pavel Horváth zůstává nadále hráčem Viktorie Plzeň. S klubem prodloužil smlouvu o půldruhého roku.

Plzeňští fotbaloví fanoušci se mají nadále na co těšit. Pavel Horváth, kapitán Viktorie a největší šprýmař v týmu, se nedávno upsal Plzni až do června roku 2013. Uvažoval sice, že by vyzkoušel ještě nějaké zahraniční angažmá, ale rozhodl se zůstat. Teď je plný odhodlání pomoci Viktorii v lize i evropském poháru.

Vyhrál sázku s koučem

Horváthovo rozhodnutí potěšilo trenéra Pavla Vrbu. „Jsem rád i za něj, že si aspoň ještě rok a půl udrží figuru,“ zavtipkoval v narážce na kapitánovu nadváhu.

Před dovolenou se Horváth s trenérem vsadil, že pokud se mu přes svátky podaří zhubnout, bude mu Vrba muset dát svůj oblíbený svetr se soby. Ten už teď visí na kapitánově místě v kabině.

Jednu chvíli to vypadalo, že Viktorie Plzeň angažuje bouřliváka Tomáše Řepku. Řízný stoper nakonec skončil v Českých Budějovicích, hlavně proto, že by nemohl nastoupit v zápasech Evropské ligy. Místo něj se do Plzně z Boleslavi po více než čtyřech letech vrátil Václav Procházka.

„Myslím, že Tomáš by našemu týmu pomohl. Je to velká osobnost, a především vynikající fotbalista. Nedopadlo to, nedá se nic dělat. Věřím, že na jaře budeme silní i bez něj,“ přemítá Horváth.

Kádr rovněž opustil kvůli dopingové kauze stoper David Bystroň a do Wolfsburgu přestoupil záložník Petr Jiráček, který byl oporou týmu. Horváth míní, že na jeho místo se v týmu najde náhrada. „Máme spoustu hráčů, kteří mohou hrát ve středu zálohy a čekají na svoji šanci. Ať už je to Vláďa Darida, Petr Trapp, nebo nově Tomáš Berger a Vašek Procházka,“ vypočítává kapitán.

Favority byli všichni

Už 16. února nastoupí Viktorie k utkání proti německému Schalke ve vyřazovací části Evropské ligy. Horváth po zkušenostech z loňska už ani neopakuje, že Němci jsou favoritem. „Na podzim jsme dokázali odehrát vyrovnané duely s AC Milán, přešli jsme přes silné týmy Trondheimu, Kodaně nebo Borisova. Ti všichni také byli před zápasem favority,“ ohlíží se.

Snem všech hráčů Viktorie je obhajoba mistrovského titulu. Uvědomují si ale, že náskok Sparty v čele je dost výrazný. Chtějí se proto umístit tak, aby hráli alespoň Evropskou ligu.

Především plzeňští fanoušci nabádali v minulém roce reprezentačního trenéra Michala Bílka, aby Horvátha nominoval do týmu. Hráč to ale bere s nadhledem. „Reprezentace už je výzva pro mé mladší spoluhráče,“ uzavírá plzeňský kapitán.