Indický výrobce smartphonů se přes Rusko dere do Evropy

Chytrá mobilní zařízení (ilustrační foto)

Chytrá mobilní zařízení (ilustrační foto) Zdroj: E15

Největší indický výrobce mobilních telefonů Micromax zahájí koncem ledna v Rusku prodej své produkce. V rozhovoru pro Times of India to uvedl jeden ze zakladatelů firmy Rahul Šarma s tím, že Rusko je pro podnik oknem do Evropy. Plány firmy jsou ambiciózní, chce se dostat mezi globální dodavatele telefonů. Rusko se přitom má stát základem pro evropskou expanzi.

„Hodláme dokázat, že indická společnost může dosáhnout úspěchu v globálním měřítku. Jsme připraveni se poprat o ruský trh,“ tvrdí Šarma. Zatímco v Indii je značka dobře známá, v zahraničí je zatím zastoupena jen v několika jihoasijských zemích. V Indii se Micromax stal ve třetím čtvrtletí uplynulého roku druhým největším dodavatelem smartphonů hned po Samsungu. V prodeji mobilních telefonů ovládá již sedmnáct procent trhu.

Rozšířit horizonty a expandovat umožnil firmě obchodně úspěšný rok. V médiích uvedla, že až desetinásobně zvýšila prodeje. V Rusku Micromax hodlá vsadit na levné smartphony, se kterými plánuje dobýt trh nižší a střední třídy. Přístroje fungují na bázi Androidu a nejlevnější z nich má být k mání od tří tisíc rublů, zhruba 1800 korun. Nejznámější produkt firmy, model Caanvas Turbo, pak přijde na zhruba 300 dolarů, tedy šest tisíc korun.