Investice do saunování se vyplatí

Zdroj: Saunia

Nejrychleji rostoucí wellness startup v České republice se veze na vlně rostoucího zájmu o saunování. Jednička v provozování saunových světů v ČR, společnost SAUNIA, otevřela za loňský rok tři nové pobočky, letos stihla otevřít již další dvě a tři nová otevření chystá. Novou emisí dluhopisů chce tento růst dále akcelerovat.

Sauny nás baví

„Zájem o saunování u nás exponenciálně roste. Lidé v něm nachází protiváhu svému rychlému životnímu stylu. A to nás motivuje, abychom tento potenciál pokryli,” říká jednatel společnosti Bohumil Píše. Ostatně Češi se v oblibě saunování řadí v letošním roce dokonce na sedmé místo z celé Evropy a dohánějí národy, kde má staletou tradici.

SAUNIA je unikátní svým umístěním v obchodních centrech. Rozšiřuje a obohacuje nabídku tzv. Leissure, volnočasových konceptů, které se v posledních letech těší velkému zájmu. Svým pojetím umí být tento koncept partnerem vlastníků komerčních nemovitostí v prostorách, dokáže zhodnotit samotnou nemovitost např. prostřednictvím střešní přístavby a v neposlední řadě vytváří destinaci, přivádí tak do obchodního centra návštěvníky a vytváří tak zajímavou synergii s ostatními nájemci. Takový koncept nemá ve světě obdoby.

Můžete si vybírat

V současnosti má celá síť v České republice 11 poboček a první zahraniční bude letos otevřena v Bratislavě. Společnost SAUNIA také uspěla v rámci výběrového řízení Ministerstva financí ČR na provoz pobočky v hotelu Thermal v Karlových Varech, jejíž součástí bude i bazén a fine dining restaurant. Větší ambicí je pak podívat se za hranice do Rakouska a Německa, kde je saunování ještě oblíbenější než u nás.

Začátkem letošního roku společnost SAUNIA spustila emisi nových dluhopisů. Minimální výše investice do dluhopisů s výnosem 6,56 % p.a.* je 20 000 Kč. Jistina dluhopisu je splatná za 4 roky a kupón (úrok) je vyplácen čtvrtletně. K tomu jsou navíc vyplacena 4% částky zpětně na věrnostní kartu SAUNIA. Za značkou stojí úspěšná podnikatelská historie společníků (Invia, EDUA group – Tutor, Caledonian school, top vision; VŠRR - dnes spojena s Bankovním institutem Vysoká škola.). Kromě toho se tato investiční příležitost těší velkému zájmu i díky tomu, že je transparentní a hmatatelná. Investice jde do poboček, které investoři znají a mohou je sami navštívit

Více informací na: dluhopisy.saunia.cz

Saunování a zdraví

Největší pozitivní zdravotní efekt má dlouhodobé, a hlavně pravidelné celoroční saunování. Snižuje stres a navozuje dobrou náladu, zlepšuje spánek, posiluje imunitní a kardiovaskulární systém, regeneruje svaly a klouby, zbavuje tělo škodlivin, nebo také pomáhá astmatikům.

Wellness a saunování míří na výsluní

Koronavirová krize důvěru lidí v saunování nebývalým způsobem posílila. V meziročním srovnání tak sauny navštěvuje skoro dvojnásobek klientů a návštěvnost některých poboček SAUNIA se dokonce začala blížit běžné sezónně.

„Saunia nyní funguje podle pozitivního scénáře. Máme vysoce nadprůměrný počet nových zákazníků, a to shodně po celé republice. Troufám si tvrdit, že to je start zásadnějšího trendu – celkového nárůstu zájmu o zdravotní efekty celého wellness segmentu, které koronavirus vyvolal,“ zmiňuje Jaroslav Zonyga, provozní ředitel saunových světů SAUNIA „Je velice potěšující vidět, kolik zákazníků přichází kvůli zvýšenému zájmu o vlastní zdraví a s chutí změnit svůj životní styl. Velká část z nich také přiznává, že se nyní začala pravidelně saunovat na základě doporučení odborníků."