Kam zajít v centru Prahy na skvostné pivo a vynikající jídlo?

Zdroj: Adam Bakay

V Pivovaru U Supa, tedy v nejstarším fungujícím pražském hostinci kde se stále vaří pivo, hlásí nové menu. U Supa, jehož hlavním sládkem je legendární Ivan Chramosil, se vaří nejenom tento skvělý mok oceněný prestižním uznáním Král Prahy za nejlepší ležák z pražského minipivovaru. Pod vedením známého šéfkuchaře Radka Vlasáka se zde také vaří vítečná česká kuchyně. A právě v těchto dnech šéfkuchař avizoval několik novinek.

Pochoutky k pivu

Ke skvělému pivu to chce občas i cosi k zakousnutí, to dá rozum. V Pivovaru U Supa na toto myslí a proto je zde v nabídce nově několik klasických malých jídel pod sto korun právě pro tuto příležitost. Dáte si vynikající domácí tlačenku přímo od našeho řezníka Tomáše s cibulkou, octem a chlebem, nebo upřednostníte pomazánku z kančích škvarků se sekanou cibulí? Pro odvážnější je dále v nabídce malých jídel k pivu například: pikantní romadúr s chilli, máslem, hořčicí a pažitkou. Pivovar U Supa si také nechává pro sebe speciálně udit ryby a hosté tak mohou ochutnat jak lososa, tak i uzeného kapra nebo matjesy. Všechno jsou to staročeské dobroty, tak jak to má k pořádnému českému pivu být.

Ještě jste neochutnali?

Pamatujete si z našeho pivovaru třeba husu konfitovanou na chmelu s kysaným zelím a restovanými spetzlemi? Ochutnali jste tu pivovarský řízek z vepřového oříšku nebo již legendární svinutou vinnou klobásu? Tak teď k nim přibudou další lahůdky! Pro příjemný večer je perfektní volbou pečené hovězí žebro s hrubozrnnou hořčicí na zelených fazolkách a slanině. Novinkou je taky grilovaný siven s houbovým ragú, růžičkovou kapustou a čerstvým tymiánem.

Klidná zahrádka v Celetné

A protože začala sezona zahrádek a U Supa se můžou pyšnit jednou z nejmalebnějších a nejklidnějších zahrádek na Praze 1, uvnitř nádherné historické budovy v Celetné ulici, jsou zde v nabídce i pokrmy z grilu. K perfektnímu pivu jistě patří grilované vepřové kolínko se zázvorovými okurkami a pikantní omáčkou, šťavnaté kuřecí prsíčko nebo úžasné hovězí „Entrecote“ z Argentiny.

Šéfkuchař Pivovaru U Supa Radek Vlasák představil nové menu v té nejlepší možné době. K pivu, v partě, s kolegy z práce nebo v rodinném kruhu, toto jaro bude i díky Pivovaru U Supa zase o něco chutnější.