Kde najdete ty nejhezčí hotely, penziony a chalupy v Česku? Prohlédněte si fotogalerii

Zámecký komplex Clara Futura se nachází nedaleko Prahy, ve středočeských Dolních Břežanech.

Zámecký komplex Clara Futura se nachází nedaleko Prahy, ve středočeských Dolních Břežanech. Zdroj: Amazing Place

Hotel Anybody nabízí deset pokojů, každý ve stylu jiného filmu z éry 60. let.
Protože ho provozují majitelé vyhlášených brněnských barů (například Bar, který neexistuje) servírují se na pokojích i tématické driny. 
Zámecký komplex Clara Futura se nachází nedaleko Prahy, ve středočeských Dolních Břežanech.
"Ginger a Fred" neboli Tančící dům v Praze - část moderní budovy od předních světových architektů slouží jako pokoje.
Z těch nejvrchnějších pater je skvělý výhled na Prahu.
28
Fotogalerie

Nápad, realizace, atmosféru, personál a jeho přístup k hostům, ale také poměr cena - výkon. Přesně taková kritéria si stanovil tým serveru Amazing Places při sestavování žebříčku "nejkouzelnějších" míst v Česku pro rok 2019, na jehož špici se umístil hotel Anybody v Brně. Na některá z dalších zařízení se podívejte do galerie.

„Zvítězil díky unikátnímu konceptu, který jinde v Česku, a nejspíš ani ve světě, neexistuje, podle mě je to z osmdesáti procent zážitek a z dvaceti procent hotel,“ vysvětluje zakladatel projektu Petr Kotík.

Hotel Anybody nabízí deset pokojů, každý ve stylu jiného filmu z éry 60. let, a protože ho provozují majitelé vyhlášených brněnských barů (například Bar, který neexistuje), servírují se na pokojích i tematické drinky.

Dalšími nejlepšími hotely jsou Clara Futura z Dolních Břežan, pražský Dancing House a poděbradský Mamma's Boutique Hotel.

Nejkouzelnějšími penziony byly vyhlášeny Zikmundov ve Starých Hutích v Buchlovských horách, jizerskohorská Prezidentská chata a Kozí chlívek z Orlických hor. Z chalup dostaly ocenění Chalet Eisner v Peci pod Sněžkou, Růžová chalupa ze Rtyně v Podkrkonoší a příborská Villa 603.

Výsledky vyhlásili zakladatelé projektu behěm slavnostního večera, v jehož rámci oslavili i pět let od založení, v pražském Karlíně.
Projekt Amazing Places vznikl se záměrem inspirovat Čechy k cestování v tuzemsku. Celý tým proto už pět objíždí a testuje ubytování.