Kempování v luxusu. Zapomeňte na stany, nový trend pobytů v přírodě dorazil i do Česka

Dobčické rybníčky se nacházejí v podšumaví u Blanského lesa poblíž vesnic Dobčice, Lipanovice a Holašovice (UNESCO), pouze 20 km od Českých Budějovic.

Dobčické rybníčky se nacházejí v podšumaví u Blanského lesa poblíž vesnic Dobčice, Lipanovice a Holašovice (UNESCO), pouze 20 km od Českých Budějovic. Zdroj: Dobčické rybníčky

Kromě ubytování v chatičkách na vodní hladině tam nabízí i ubytování v týpí.
Chatičky jsou bez přívodu elektřiny. K ohřevu vody v bojleru slouží kamna s varnou plochou, užitková voda k osprchování se čerpá ruční pumpou uvnitř chatičky přímo z rybníků.
Ubytování v přírodě nabízí i Včelíny Želiv, zhruba hodinu cesty od Prahy.
Elektřinu zde stejně jako u Dobčičkých rybníků vyrábí solární panely. Noc v designovém objektu vyjde na 1700 korun.
Víceúčelový areál Green valley vznikl na pozemku starobylého mlýna na Benešovsku.
11
Fotogalerie

Co vznikne, když se dá dohromady příroda a kempování v luxusu? Glamping.  Místa, kde lze strávit dovolenou bez elektřiny a signálu wifi, zato ale v pohodlí, existují i v Česku. Na některé z nich si můžete podívat prostřednictvím fotogalerie.

Češi patří celosvětově k nejaktivnějším turistům a kempování se v Česku vrátilo do módy, což naznačují i informace o plné obsazenosti některých provozovatelů tuzemských kempů. 

Zájem o tento typ ubytování rok od roku roste například v Královéhradeckém kraji, k čemuž přispívá rozšířená nabídka aktivit i kvalitnější služby.

A stejně tak někteří čeští cestovatelé našli zalíbení v takzvaném glampingu.  Slovo, které se poprvé objevilo v roce 2005 ve Velké Británii, vzniklo z výrazů "glamour" a "camping", a znamená tedy luxusní kempování.

Prohlédněte si fotogalerii: