Kellner se vyfotil na podporu nošení roušek. Tušil jsem, že existuje, reagoval Lukačovič

Zleva Vladimír Mlynář a Petr Kellner.

Zleva Vladimír Mlynář a Petr Kellner. Zdroj: Twitter @mlyvla

Výroční zpráva PPF za rok 2019: zakladatel a majoritní akcionář PPF Group Petr Kellner. Toto je typické místo, kde se Kellner nechává vidět.
Podnikatel a spolumajitel holdingové společnosti PPF Group Petr Kellner.
Podnikatel a spolumajitel holdingové společnosti PPF Group Petr Kellner na snímku z parkurového klání.
Logo skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera.
5
Fotogalerie

Nejbohatší Čech Petr Kellner a jeho mluvčí Vladimír Mlynář umístili na sociální síť Twitter společnou fotku, podle Mlynáře s ambicí podpořit nošení roušek v boji s pandemií nemoci COVID-19. I přes to, že je část Kellnerovy tváře skryta za ústenkou, jde s největší pravděpodobností o vůbec první nestylizovanou fotografii většinového majitele skupiny PPF na sociálních sítích. 

"Fotka je speciálně pro @ilblog," napsal na twitter Mlynář, čímž narážel na dřívější podobný snímek jiného českého miliardáře, zakladatele Seznamu Iva Lukačoviče, který v posledních letech nevystupuje otevřeně na veřejnosti a nenechává se fotit podobně jako Kellner. "Já nějak tušil, že PK existuje," odpověděl Lukačovič v komentáři k příspěvku. Nutno dodat, že právě na twitteru je sám Lukačovič velmi aktivní. 

Kellnerova PPF v úterý získala povolení Evropské komise k akvizici středoevropského byznysu americké skupiny CME, kam patří i česká televize Nova. Nedávno publikovaný žebříček nejbotahších Čechů a Slováků deníku E15 Kellnera dál řadí na pozici nejmajetnějšího Čecha, a to s velkým náskokem před ostatními. Lukačovič pak patří rovněž mezi tuzemskou byznysovou "elitu", ovšem s o řád nižším jměním než Kellner.