„Klokani“ hostí Spartu na Strahově

Vršovičtí Bohemians 1905 a Sparta hrají na Strahově nejenom o co nejlepší pozici před zimní pauzou.

Fotbalová liga je v polovině. Ještě před zimní přestávkou předehrají všechny týmy první jarní kolo. Bohemians 1905 hostí v sobotu 28. listopadu od čtvrt na sedm večer v pražském derby Spartu.

„Nechceme hrát tak defenzivně jako ve druhém kole na Letné,“ říká trenér „klokanů“ Pavel Hoftych při vzpomínce na remízu 0:0 v prvním vzájemném zápasu.

Klub z Vršovic nemá na svém stadionu vyhřívaný trávník, takže přivítá Spartu na Strahově. „Předpokládám, že i tam by mohlo dorazit asi tak šest tisíc lidí,“ tuší Hoftych.

Oba týmy hrají o svoje třetí vítězství v řadě. Takovou sérii zatím v současném ligovém ročníku ani jeden z nich nezažil. Sparta navíc bojuje také o to, aby zůstala jediným neporaženým celkem soutěže.

Zatímco Bohemians 1905 v minulém kole vyhráli na Strahově nad Kladnem 2:1, mužstvo z Letné zdolalo Liberec 2:0. „Výhry si vážím. Náš výkon měl ovšem daleko k dokonalosti,“ poznamenal kouč Sparty Jozef Chovanec.

Na straně domácích příjemně překvapil devatenáctiletý Lukáš Hejda, který v obraně nahradil potrestaného Tomáše Řepku. Dobrou formu potvrdil gólem útočník Jan Holenda. „Průběh utkání jsme kontrolovali,“ podotkl Holenda.

Sparta je týmem, v jehož ligových zápasech padá skoro nejméně gólů. Před ní jsou s ještě méně lichotivou bilancí Bohemians 1905. V derby to může být jinak.