Klub mění Rafaela za Gustava

Trenér „Cábelíků“ Miloslav Kučera označil výkon svého mužstva v prvním zápase třetí ligy proti Mladé Boleslavi za totální chaos.

V prvním utkání České fotbalové ligy prohráli hráči Králova Dvora doma 1:2 s Mladou Boleslaví B. Branka, která rozhodla o vítězství hostů, padla až ve čtvrté minutě nastaveného času.

Začátek byl výborný

Domácí se ujali vedení v deváté minutě, když skóroval Jiří Sabou. Zanedlouho mohli „Cábelíci“ zvýšit, ale Jan Kyklhorn před koncem poločasu netrefil branku.
Po změně stran se hrálo chvíli bez šancí. V osmašedesáté minutě pak soupeř střelou po centru vyrovnal. „Nevyužili jsme tutovky a Mladá Boleslav nakonec zaslouženě trestala naši špatnou hru. Gól v prodloužení nás mrzí, ale nutno uznat, žy si soupeř výhru zasloužil. Nehráli jsme dobrý fotbal,“ řekl královodvorský trenér Miloslav Kučera.
Hráčům Králova Dvora nevyšla druhá půle, nikoliv však vlivem špatné fyzické kondice, s níž někteří hráči na začátku přípravy bojovali. „Ve fyzičce to nebylo. Hráli jsme prostě neskutečně chaoticky. Citelné slabiny jsme měli hlavně po obou stranách hřiště. Musíme na tom zapracovat,“ hledal po zápase příčiny porážky trenér.

V poli chyběl „Fulda“

Podle trenéra se hráči jeho celku nevyrovnali s absencí útočníka Romana Fulína. „Fuldovu agresivní hru a nasazení náš tým postrádal. Nemůžeme se však vymlouvat na jediného hráče. S tím bychom se měli umět vyrovnat,“ dodal Kučera. Do příštího utkání chystá vedení klubu změny v sestavě i v taktice hry. „Až se z toho vyspím, začneme pracovat na nápravě. Konkrétnější v tuhle chvíli nemohu být,“ řekl zklamaný Kučera.
V kádru „Cábelíků“ se v prvním mistrovském utkání sezony ještě neobjevily jihoamerické posily. S jedním z Brazilců, s Rafaelem (na snímku), se vedení klubu navíc rozloučilo. Očekává však příchod další posily z Latinské Ameriky. „Hráč Rafael od nás odchází a bude hrát ve Švédsku. Místo něj k nám přijde další Brazilec, který si své dlouhé jméno zkrátil na Gustavo. O místo v sestavě se samozřejmě bude muset porvat,“ dodal trenér Králova Dvora.

Na Viktorku do Plzně

Úvodní kolo letošního ročníku České fotbalové ligy sledovaly v Králově Dvoře necelé čtyři stovky diváků. Ke druhému zápasu třetiligové sezony jedou „Cábelíci“ do Plzně, kde se utkají s béčkem tamní Viktorie. Utkání se hraje v neděli od čtvrt na jedenáct dopoledne na hřišti v Luční ulici.