Kolín uvidí vražednice z Chicaga

Východočeské divadlo Pardubice přiveze slavný broadwayský muzikál

Se slavným muzikálem z Broadwaye Chicago se ve středu od sedmi hodin večer představí v Kolíně pardubické divadlo.

Příběh dvou žen obviněných z vraždy, Roxie Hartové a Velmy Kellyové, se odehrává v prostředí Chicaga třicátých let. První žena je neúspěšná hvězdička, druhá slavná star.

Představitelka Roxie, herečka Martina Sikorová o své roli říká. „Vystupuje jako by neuměla do pěti počítat, a přitom je to pěkná mrška. Zatím jsem spíš dostávala role andělů. Takže jsem moc zvědavá, jak se mi tahle hříšnice povede,“ řekla Sikorová.

Druhou hlavní ženskou roli, Velmu Kellyovu, hraje Petra Janečková. „Velma, to je trefa. I když zajímavé jsou obě postavy, ta moje mě láká tím, že je to dračice,“ řekla Janečková.

Roli právníka Billyho Flynna režisér Petr Novotný přiřkl Ladislavu Špinerovi. „Říkal jsem si, že si koupím šedivou barvu a nechám si obarvit vlasy,“ popsal svou první reakci na novou roli Špiner.

Představení mělo ve Východočeském divadle Pardubice premiéru v lednu tohoto roku. V roce 2002 získala Oscara za nejlepší film adaptace tohoto muzikálu s Catherine Zeta-Jonesovou, Renée Zellwegerovou a Richardem Gerem v hlavních rolích.