Komárek chce zviditelnit MND v Rusku prostřednictvím hokeje

Karel Komárek

Karel Komárek Zdroj: ctk

Skupina Moravské naftové doly (MND), která je součástí investiční skupiny KKCG, za kterou stojí podnikatel Karel Komárek, bude novým oficiálním partnerem ruské Kontinentální hokejové ligy (KHL).

„Skupina MND intenzivně rozvíjí své podnikatelské aktivity v ruské federaci. Partnerství s Kontinentální hokejovou ligou je pro nás unikátní a velmi prestižní příležitostí, jak budovat silnou a respektovanou značku MND na tomto trhu ve spojení s jedním z nejoblíbenějších sportů a nejsledovanější soutěží v Ruské federaci,“ řekl ke spolupráci ředitel skupiny MND pro Ruskou federaci Pavel Švarc.

Díky prodeji vysílacích práv sledují ročně ruskou KHL miliony diváků po celém světě. Oficiálně bude skupina MND jako partner soutěže představena dnes večer na slavnostním ceremoniálu v ruské Ufě. Vzhledem k odpolednímu leteckému neštěstí, při němž zahynul prakticky celý A tým hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavl, není jisté, jak – a zda vůbec – bude ceremoniál probíhat.

MND se zaměřuje na aktivity spojené s průzkumem a těžbou ropy a zemního plynu, vrtnou a servisní činností a také na skladování a obchodování se zemním plynem.