Králův Dvůr v nové sestavě

Králův Dvůr nastoupil v obměněné sestavě. Na rezervu Plzně přesto nestačil.

Porážkou skončilo pro králodvorské fotbalisty druhé mistrovské utkání v ČFL. Na hřišti Plzně se představili s dvěmi výraznými změnami a prohráli dvoubrankovým výsledkem 3:1.
Králův Dvůr nastoupil do utkání se staronovou tváří Jiřím Sabouem. Toho jsme byli zvyklí v posledních letech vídat na obrazovkách televize při přenosech z naší nejvyšší fotbalové soutěže. Rodák z Králova Dvora se tak po ukončení svého prvoligového angažmá ve Viktorii Žižkov vrací do svého začínajícího klubu. Proti Plzni odehrál celý zápas a vysloužil si žlutou kartu za zbytečné řeči.
Druhou změnou byla tvář hájící králodvorskou branku. Jaroslava Tesaře opět vystřídal mladíček Jiří Krejčí, který odchytal většinu přípravných zápasů. „Jarda Tesař se na tréninku bohužel srazil se spoluhráčem a nemohl v neděli nastoupit,“ uvedl hráč Králova Dvora Roman Fulín.
Hned v úvodu zápasu Cábelíci opět zaspali a inkasovali hned ve druhé minutě z přímého volného kopu první branku. V dalších minutách se Královu Dvoru podařilo odolat nepříjemnému tlaku domácích a naopak v dvacáté sedmé minutě vstřelil vyrovnávací branku Michal Veselý. V druhém poločase však střílela opět jenom Plzeň. Hostům z Králova Dvora vstřelila ještě dvě branky a upravila výsledek na konečných 3:1. Za domácí se trefil Ondřej Vrzal, Jan Rezek a Rudolf Herák. „Opět jsme inkasovali ze standartní situace a navíc ve druhé minutě. To se prostě nesmí stávat a musíme něco změnit,“ popsal po zápase trenér Cábelíků Miloslav Kučera.
Utkání plné emocí musel rozhodčí často krotit žlutými kartami. Celkem se jijech počet zastavil na čísle sedm, když si je oba celky rozdělili rovnoměrně. Na nedělní utkání v úmorném vedru se přišla podívat pouhá stovka diváků.