Deset let sportu objektivem Barbory Reichové. Zhlédněte snímky na hraně zpravodajství a umění

Ohňostroj během zahajovacího ceremoniálu na OH v Riu 2016

Ohňostroj během zahajovacího ceremoniálu na OH v Riu 2016 Zdroj: Barbora Reichová (Sport)

MS v hokeji 2015 a souboj Jágra a Crosbyho
Michael Phelps, OH Rio 2016
Roger Federer, Laver Cup, Praha 2017
portrét hokejisty Jakuba Voráčka
Gabriela Koukalová, MS Hochfilzen 2017
10
Fotogalerie
Barbora Reichová, fotografka deníku Sport, je jednou z mála výrazných žen sportovní fotografie. Nyní autorka představuje svou desetiletou tvorbu v Nikon Photo Gallery. Její snímky vynikají vyváženou kompozicí, nápadem a někdy až nečekaným minimalismem.

Jako fotografka deníku Sport dokumentovala řadu prestižních sportovních událostí včetně letošních olympijských her v Pchjongčchangu. Dále se věnovala například zápasům NHL a NBA, mistrovství světa v hokeji či biatlonu. Loni zvítězila v soutěži Sportovní fotografie roku v kategorii portrét s fotografií hokejisty Jakuba Voráčka, kterou lze vidět i na výstavě. 

Výstava Prvních deset představuje výběr z tvorby, kde jsou citlivě zastoupené všechny hlavní sportovní události poslední dekády, ale i portréty sportovců. Barbora Reichová pracuje s nápadem a popírá jednotvárnost. Mnoho jejích snímků je posunuto do výtvarné roviny. Pracuje také s akcentem barvy a neobvyklými prvky. Autorka je důkazem, že i tak specifický obor, jakým je sportovní fotografie, může zaujmout široké publikum. Výstava potrvá do 8. července 2018.