HBO připravuje šestidílný seriál o Elonu Muskovi a jeho SpaceX

Elon Musk - podnikatel, vynálezce, inženýr a filantrop

Elon Musk - podnikatel, vynálezce, inženýr a filantrop Zdroj: Reuters

Šéf Tesly Elon Musk chce dostat automobilku na indický trh v roce 2021.
Satelity Starlink společnosti SpaceX, které mají za úkol poskytování připojení na wi-fi, vylétají na oběžnou dráhu
Satelity Starlink přelétají nad argentinským Buenos Aires
Satelity Starlink při pohledu z Mezinárodní vesmírné stanice
Satelity Starlink nad německým městem Tübingen
11
Fotogalerie

Televizní stanice HBO se pustila do nového projektu. V šestidílné minisérii se zaměří na americkou společnost SpaceX, patřící miliardáři a filantropovi Elonu Muskovi. Seriál bude inspirován Muskovou autobiografií, která v českém vydání vyšla pod názvem Elon Musk: Tesla, SpaceX a hledání fantastické budoucnosti, jejímž autorem je publicista Ashlee Vance. Informoval o tom server Variety

Seriál bude mapovat historii i současnost Muskovy SpaceX. Od prvních miliardářových snů o společnosti, která by posunula vývoj lidstva až po první úspěšný let rakety SpaceX s lidskou posádkou na zemskou orbitu.

Na minisérii bude spolupracovat například americký scénárista Doug Jung, který se podílel na filmu Star Trek Beyond z roku 2016, či známý herec Channing Tatum. Ten bude v celém projektu působit jako výkonný producent z pozice své produkční společnosti Free Association. 

Podle informací Variety se Musk nebude na natáčení seriálu nijak podílet, ani v něm nebude hrát. Odtajněno nebylo ani předpokládané datum premiéry, či termín natáčení minisérie.