Rok 2012 se ponese ve znamení legend, do ČR zavítá Springsteen či Sting

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen

(VIDEO) Do České republiky zavítá v příštím roce mnoho zahraničních hudebních hvězd a kulturních osobností. Na své si přijdou například fanoušci Bruce Springsteena, Stinga, skupiny Coldplay nebo Black Sabbath. Lidé budou moci i znovu navštívit kontroverzní výstavu The Human Body Exhibition. S informací přišla agentura Mediafax.

Hned v únoru se mohou fanoušci těšit na zpěváka Stinga. Ten se totiž v návaznosti na úspěch koncertního turné po Severní Americe z letošního podzimu vrátí do Evropy v rámci koncertního turné nazvaného Back To Bass. U příležitosti pětadvacetiletého výročí sólové kariéry se Sting představí fanouškům v pražském Kongresovém centru. Další únorovou peckou návštěva kytaristy Chrise Rea. Českým fanouškům představí svůj nový titul The Santo Spirito Project a nebudou chybět ani jeho největší hity.

V březnu budou lidé moci shlédnout kontroverzní výstavu The Human Body Exhibition německého profesora anatomie Günthera von Hagense. Ten vystavuje lidská těla upravená metodou plastinace. Jde o proces, při níž se nahrazuje voda v tkáních silikonovým kaučukem, čímž se zabrání rozkladu tkáně.

Sting - Desert Rose

Na konci dubna čeká fanoušky dárek v podobě koncertu Nightwish. Finská symphonic-metalová skupina se po několika letech vrátí do Prahy, aby zde představila své nové album Imaginaerum.

Nightwish - Amaranth

V první půli května pak dorazí slavná britská skupiny Judas Priest. Její údajně poslední koncert v České republice se v pardubické ČEZ Aréně. Vystoupení se koná v rámci koncertního turné metalové legendy s názvem Epitaph Tour, které je avizováno jako poslední. Konec května se ponese ve znamení nového cirkusu. Světově uznávaná artistická skupina Cirque du Soleil tentokrát do Prahy přiveze show s názvem Alegria. Milovníci artistických vystoupení se mohou přijít podívat od do pražské O2 arény.

Cirque du Soleil - Alegria

V červnu se zastaví do Prahy i kapela Black Sabbath. Údajně půjde o jeden z posledních živých koncertů této legendární kapely.

Prázdniny otevře držitel Oscara za titulní píseň k filmu Philadelphia z roku 1993 Bruce Springsteen, který zavítá do pražské Synot Tip Arény. Na koncertu ho doprovodí jeho formace The E Street Band. V srpnu se pak mohou fanoušci těšit na legendární Red Hot Chili Peppers. V průběhu léta pak do ČR také zavítá mnoho dalších umělců v rámci festivalové sezóny.

V září se pak v Praze po čtyřech letech objeví i britští Coldplay. Na rozdíl od halového vystoupení ale tentokrát půjde o show pod širým nebem, která se uskuteční v Synot Tip Aréně.