Zemřel extravagantní zpěvák a tanečník Daniel Nekonečný

Daniel Nekonečný

Daniel Nekonečný Zdroj: profimedia.cz

Daniel Nekonečný
Daniel Nekonečný
3
Fotogalerie

Ve věku 52 letech zemřel zpěvák, showman, tanečník a herec Daniel Nekonečný, napsal v úterý Blesk.cz. Podle serveru byl nalezen v bytě v pražských Řeporyjích bez známek života.

„Můžeme potvrdit, že jsme do ulice Na Vrchu na žádost Policie České republiky v úterý po 11. hodině vysílali koronera k úmrtí 53letého muže,“ řekla Blesku mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. 

Úmrtí muže na této adrese potvrdila i policie. „Mohu potvrdit, že policisté na oznámení vyjížděli do ulice Na Vrchu k úmrtí. Policisté jsou stále na místě, bližší informace proto nebudeme poskytovat,“ řekla Blesku mluvčí Policie České republiky Andrea Zoulová. Policie je stále na místě a ohledává dům, kde byl Nekonečný nalezen mrtvý, píše deník.

Daniel Nekonečný se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Daniel Konečný. Před lety začínal ve skupině Laura a její tygři, než si založil vlastní formaci Šum svistu. Do povědomí veřejnosti se dostal zejména svým extravagantním vystupováním i oblečením, objevil se také v několika filmech.

Nekonečný dva roky studoval obor herectví na DAMU. Prošel různými povoláními, včetně pomocníka v porodnici a hrobníka. V roce 1990 založil vlastní kapelu Šum svistu, která se uvedla multimediálním vystoupením v Divadle hudby. Jeho sólovým projektem bylo album Nekonečný šum, do něhož sám "nazpíval, nařval a do prsou nabušil" roztodivné melodie.

Každé vystoupení Šumu svistu bylo plné etnických a exotických prvků, muzika a zpěv se v nich prolínaly s karnevalem, ohněm a tanečnicemi. Nekonečný si zahrál ve filmu Otakára Schmidta Eliška má ráda divočinu, ve snímku Jak se krotí krokodýli či televizním filmu Historky od krbu. V roce 2008 usiloval o účast v mezinárodním semifinále hudební soutěže Eurovision Song Contest, dříve známé pod názvem Velká cena Eurovize.

Blesk sledoval pohřeb Dana Nekonečného online. Více zde >>>