Zemřel zpěvák britské skupiny The Prodigy Keith Flint

Zemřel zpěvák kapely Prodigy Keith Flint

Zemřel zpěvák kapely Prodigy Keith Flint Zdroj: profimedia.cz

Zemřel zpěvák kapely Prodigy Keith Flint
Zemřel zpěvák kapely Prodigy Keith Flint
Zemřel zpěvák kapely Prodigy Keith Flint
Zemřel zpěvák kapely Prodigy Keith Flint
Zemřel zpěvák kapely Prodigy Keith Flint
12
Fotogalerie

Zpěvák slavné britské multižánrové skupiny The Prodigy Keith Flint byl nalezen mrtvý ve svém domě. Spoluzakladatel kapely The Prodigy Liam Howlett na instagramu napsal, že Flint spáchal sebevraždu. Vyšetřovatelé tuto informaci zatím nepotvrdili. Flintovi bylo 49 let. 

"V nejhlubším šoku a se smutkem můžeme potvrdit smrt našeho bratra a nejlepšího přítele Keithe Flinta. Skutečného průkopníka, inovátora a legendy. Navždy nám bude chybět," napsala skupina The Prodigy na svém twitteru.

"Ty zprávy jsou pravdivé, nemohu uvěřit, že to říkám, ale náš bratr Keith si vzal o víkendu život," napsal na oficiálním instagramovém účtu kapely The Prodigy Liam Howlett.

Policie byla do Flintova domu přivolána v pondělí krátce po 9. hodině středoevropského času, uvedl mluvčí policie v Essexu. Zpěvák byl na místě prohlášen za mrtvého. Už od počátku vyšetřovatelé uváděli, že nic nenasvědčuje tomu, že by smrt nastala za podezřelých okolností. Informaci o sebevraždě nicméně zatím nepotvrdili.

Keith Flint v 90. letech stal ikonou hudební scény díky svému energickému vystupování na koncertech a vizáži. Ke skupině se připojil nejdříve jako tanečník. Jejím zpěvákem a frontmanem se stal až později.

Úctu zpěvákovi už vyjádřila řada osobnostní hudební scény, mimo jiné například Ed Simons s britského dua The Chemical Brothers, které podobně jako The Prodigy tvoří elektronickou hudbu. Flinta označil za skvělého muže. Smutek vyjádřila i britská zpěvačka Beverley Knightová, podle níž byl Flint dokonalý. „Právě jsme ztratili titána,“ napsala na twitteru.

Skupina The Prodigy funguje od roku 1990 a Flint se podílel celkem na sedmi jejích studiových albech. Mimo hudbu měl úspěch i na poli motorismu. Byl majitelem a manažerem motocyklového týmu Team Traction Control, se kterým se stal trojnásobným vítězem slavného závodu Isle of Man TT.