Lego Digital Designer: Stavte si s Legem na počítači

Lego Digital Designer

Lego Digital Designer Zdroj: Zive.cz

Také jste si jako malí hráli s Legem a chtěli mít všechny kostičky a sady, aby vaše fantazie nebyla ničím omezena? Svůj sen si můžete splnit s bezplatným programem od Lega.

Chcete mít všechny Lego kostičky k dispozici pro stavbu těch největších, nekomplikovanějších a nejroztodivnějších projektů? Stačí si stáhnout hru a bezplatný 3D modelovací program v jednom a začít tvořit. Lego Digital Designer (dále jen LDD) je bezplatný, snadno ovladatelný a mezi svými uživateli velice populární program.

Kostička ke kostičce

Při spuštění LDD budete stát před prvním rozhodnutím, zdali si budete hrát s klasickým Legem, nebo s futuristickou verzí Mindstorms. Poté se vám otevře modelovací prostředí s náhledem na trojrozměrnou mapu, sadou kostiček a několika nástroji pro jejich úpravy, spojování a barvení.

Lego Digital DesignerLego Digital Designer | Zive.czKlasické lego, nebo moderní kostky?

Funguje to jednoduše. Vyberete si kategorii kostek, pak zvolíte přesný model, pomocí myši určíte její orientaci a umístíte na mapu, popř. na jinou kostičku, vyberete si barvu a tímto způsobem pokračujete, dokud nemáte model hotový. Samozřejmostí je natáčení a zoomování stavebnice, takže si ji prohlédnete ze všech možných úhlů.

Lego Digital DesignerLego Digital Designer | Zive.czModelování od samotného začátku je na dlouho

Závody modelů

Prostředí, pohyb v něm a prohlížení kamerou je velice rychlé i na starších počítačích. LDD je v tomto dobře optimalizován. Jakmile máte svůj projekt hotov, uložíte jej do speciálního souboru, s nímž můžete jít na web společnosti Lego a vložit jej do svého účtu, který si zde můžete vytvořit. A co víc, dá se prezentovat ostatním návštěvníkům.

Lego Digital DesignerLego Digital Designer | Zive.czLze vytvořit velice sofistikované modely

Silná uživatelská komunita, která se kolem programu vytvořila, nabízí různé soutěže, hodnocení modelů atd. Lze tak soutěžit s velice propracovanými modely ostatních tvůrců. LDD sice není nějakou skvělou a akční hrou, ale dlouhé chvíle nostalgickým stavitelům jistě zpříjemní.

Lego Digital DesignerLego Digital Designer | Zive.czWebová prezentace projektů ostatních uživatelů