Letní opravy přiškrtí Legerovu, Nuselskému mostu se vyhnou

Seznam tradičních letních oprav pražských silnic je kompletní. Týdeníku Sedmička se podařilo získat také termíny jednotlivých rekonstrukcí.

V červenci by se řidiči ve vlastním zájmu měli například vyhnout Legerově ulici, v srpnu zase Rohanskému nábřeží v Karlíně. Z plánů velkých rekonstrukcí naopak vypadla obávaná oprava Nuselského mostu.

„Zjistili jsme, že most není v havarijním stavu a není nutná jeho okamžitá oprava. S velkou rekonstrukcí počítáme zhruba za dva roky,“ uvedl radní pro dopravu Radovan Šteiner.

V červenci tak budou dělníci na mostě dělat jen menší přípravné práce, které dopravu příliš neomezí.

Kromě Michelské ulice, kde už pracují od poloviny června, čeká metropoli celkem pět velkých oprav, které na řadě míst výrazně prodlouží kolony. Plán musí ještě posvětit pražští radní.

Seznam plánovaných oprav:

1) Legerova v úseku Rumunská – Anglická (9. července – 23. července)

Na jednom z nejvytíženějších pražských tahů budou opravovat semafory. Konkrétně na křížení Legerovy s ulicemi Anglická a Rumunská. Dělníci kvůli tomu zaberou dva pruhy silnice právě mezi těmito dvěma křižovatkami. Opravy se nedotknou úseku, kde je magistrála trvale zúžená na tři jízdní pruhy.

2) Rohanské nábřeží v úseku ulic Ke Štvanici – U nádražní lávky (1. srpna – 28. srpna)

Opraváři zcela uzavřou silnici v jednom směru. V tom druhém pak vyznačí obousměrný provoz. Znamená to tedy, že frekventovaná karlínská silnice zeštíhlí téměř na měsíc o polovinu. V místě musejí motoristé očekávat nepříjemné kolony.

3) Povltavská v úseku most Barikádníků – Primátorská (1. srpna – 19. srpna)

Více než dva týdny se řidiči po této silnici nedostanou od mostu Barikádníků na Prahu 9. K dispozici budou mít objížďku přes ulice V Holešovičkách, Zenklova a Čuprova. Opačný směr bude normálně průjezdný.

4) Kbelská v úseku Poděbradská – Nad Klíčovem (17. července – 15. srpna)

Velmi vytížená komunikace spojující Prahu 9 a Prahu 10 je v havarijním stavu. Opravy povrchu vozovky tam potrvají bezmála měsíc. Po celou dobu bude silnice zúžená a hrozí, že se tam budou tvořit dlouhé kolony.

5) Jižní spojka v úseku Rabakovská – Průmyslová (10. července – 26. srpna)

Oprava na části pražské dopravní tepny se dotkne obou směrů. V tomto úseku jezdí auta jen ve dvou pruzích. Ty dělníci zachovají, ale zúží, takže bude nutné místem projíždět výrazně pomaleji. Rekonstrukce souvisí s dokončením jižní části Pražského okruhu.