Lime & Tonic je hitem crowdfundingu. Díky českému investorovi

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Hotel Domaine De La Bretesche

Společnost Lime & Tonic, poskytovatel služeb v „zážitkovém“ byznysu, se v uplynulém týdnu stala hvězdou crowdfundingové platformy Seedrs.

Přes Seedrs, která se zabývá financováním startupů, se firma snaží získat sto tisíc eur. Dnes ráno dosáhla sto procent požadovaného kapitálu.

Před týdnem měla vybráno jen 38 procent cílové částky. Během týdne získala také 48 nových drobných investorů a již jich má 102. Tím se firma na Seedrs vyhoupla na první místo, co se týče přírůstku nových investorů a rychlosti výběru požadované částky. Průměrná investovaná částka je tedy zhruba 980 eur. Nahoru ji táhne anonymní český investor, který investoval přibližně 30 tisíc eur. Investovat se dá již za 12 eur.

Lime & Tonic může od malých investorů získat i více než již nasbíraných sto tisíc eur. „Crowdfundingové financování běží až do příštího pondělí“, potvrdil E15 Blake Wittman, provozní ředitel Lime & Tonic a šéf její pražské pobočky.

Sto tisíc eur, za které Lime & Tonic nabízí 2,4procentní podíl ve firmě, však firmě stačit nebude. Sto tisíc je pouze jednou desetinou z velkého plánu získání nového kapitálu, který firmu ocenil na čtyři miliony eur.

Z nových prostředků chce financovat zahraniční expanzi. V plánu je dostat se až na 50 měst. Především v severní Americe. Prvním cílem je město hříchu Las Vegas.

Crowdfunding pomáhá už i vědcům