Loutkovou sezonu zahájí klasika. Princezna Solimánská

Loutkoherci z Přerova už mají za sebou poslední čtené i hrané zkoušky a v neděli 8. listopadu mohou v plném nasazení zahájit zimní sezonu, která začíná pravidelně po Dušičkách a končí o Velikonocích.

Oponu tentokrát otevře klasika – pohádka O princezně Solimánské.
„Budeme ji hrát čtyři neděle po sobě, a to vždy ve dvou časech – ve dvě a ve čtyři hodiny. Princeznu Solimánskou jsme už dlouho neuvedli. Naposledy byla na jevišti v roce 2002,“ uvedla principálka divadélka Marie Veřmiřovská. V půvabné pohádce nebude chybět žádná z postav, které vzešly z pera Karla Čapka. Hlavní roli si zahraje princezna Zubejda, která svou nemocí trápí tatíčka sultána, a taky Drvoštěp, jenž ohromí svými léčitelskými úspěchy.
Ještě do Vánoc pak čeká na přerovské děti další pohádkový příběh. O nedělích 6., 13. a 20. prosince uvidí děti hru Štědrý večer, která by jim měla příjemně zkrátit adventní čekání na Ježíška. „Je to pohádka na motivy Františka Čecha. Malé diváky určitě potěší příběh o Kašpárkovi, Ježíškovi a zvířátkách. Na jevišti uvidí i jeden malý zázrak, který se hrdinům příběhu stane,“ nastínila Veřmiřovská. V novém roce děti přivítá příběh Míček Flíček od Jana Malíka. Tentokrát se hlavními hrdiny pohádkové hry stanou babička s dědečkem, kterým se jednoho dne dostane oknem do jejich domu míč. A ne tak ledajaký. Je totiž živý. „A pak se budou dít věci. Jaké? Uvidíte v našem divadle,“ zve i na tuto pohádku principálka Marie Veřmiřovská.