Lvíčata šíří slávu Berouna

Nevýrazné výkony dospělých fotbalistů Českého Lva – Unionu Beroun kompenzují starší žáci. Ti dosud nepoznali porážku.

Přes současné úspěchy má vedení Českého Lva problém.Se sháněním talentů. „Měli jsme tu čtrnáctiletého chlapce, který se věnoval plavání, v dorostu přešel na fotbal a byl nejlepším střelcem. To se ale povede jednou za dvacet let,“ řekl trenér a bývalý hráč Martin Pech.
Největší nadějí mládežnického fotbalu je vyhlídka sportovních tříd v berounských základních školách. Od letoška spolupracuje klub se 3. ZŠ Vágnerova. „Sportovní třída musí mít alespoň jedenáct žáků a tolik zájemců o aktivní sport v Berouně zatím není,“ zalitoval vedoucí klubu Ivan Marx, který musí rozené talenty komplikovaně vyhledávat.

Starší žáci jsou v čele

V popředí České divize, která je druhou nejvyšší domácí soutěží, se drží starší žáci Berouna. V sobotu odehráli zápas proti hostujícímu Táboru o vedení v tabulce. Jihočechy porazili 2:0 a v průběžném pořadí mají před druhou Spartou B dvoubodový náskok.
Takové úspěchy jsou pro fotbalové „bafuňáře“ povzbuzením. Do konce listopadu by měla být na „Lokotce“ nová tréninková plocha s umělým povrchem. Lvíčatům se tak umožní nepřetržitá příprava v létě i v zimě po celý den. Mužské tréninky se totiž přesunou do večerních hodin pod umělé osvětlení. „Snažíme se všechno vymyslet tak, aby malí kluci nemuseli utíkat ze školy na trénink. Tréninky vedeme zábavnější formou. Během toho kluci projdou taky všeobecnou pohybovou průpravu, ne jen tou technickou a fyzickou,“ řekl trenér Pech.
Nejmladší hráči Českého Lva jsou děti narozené v roce 2004. „Potřebovali bychom ale ještě dva obětavé trenéry. Martin Pech a Milan Mareš sice dokázali mezi klukama vytvořit skvělou partu. I když jedeme hrát někam ven nebo na soustředění, ta děcka se zkrátka baví, což je dobře. Sami na to ale nestačí,“ dodal Marx. Jak si povede tým starších žáků v dalším zápase na domácí půdě, bude jasné už v sobotu 9. října od deseti hodin. Do Berouna přijedou Domažlice.