Martinová přiveze Marshalla a P.R.S.T.

Věra Martinová oslaví s klatovským publikem padesátiny. Spou s ní zahraje Jamie Marshall a kapela P.R.S.T.

První dáma české country oslavila 2. února abrahámoviny. Ačkoli ženy většinou svůj věk tají a především ho neslaví, Věra Martinová na to jde přesně naopak. Proto se vydala na turné za svými posluchači, aby své narozeniny oslavila spolu s nimi. Na pomoc si přizvala anglického bluesmana žijícího v Praze, svého kamaráda a autora muziky k řadě svých skladeb, Jamieho Marshalla.

Atmosféru koncertu pomůže do příjemného hudebního kabátu zabalit kapela P.R.S.T. Významným mezníkem v životě Věry Martinové byly její osmé narozeniny. Tehdy totiž dostala svou první kytaru. O další cestě holky z Opočna bylo tím pádem rozhodnuto: absolvovala konzervatoř, byla v angažmá v Orchestru Gustava Broma, hrála v dívčí country kapele Schovanky.

Na konci osmdesátých let vykročila na sólovu dráhu a začala sbírat zlaté a platinové desky. Na svém posledním cédéčku spojila Věra Martinová síly s britským zpěvákem, písničkářem a kytaristou Jamie Marshallem, který je autorem hudby k více než polovině písní. Tenhle Angličan hraje blues a žije v Praze. A kromě Věry Martinové spolupracuje i s dalšími osobnostmi české folkové scény.

Atmosféru koncertu doplní svým vystoupením skupina P.R.S.T., v jejímž čele stojí skvělá zpívající kontrabasistka Svatka Štěpánková, která se obklopila dalšími vynikajícími muzikanty. Repertoár P.R.S.T.u tvoří skladby vonící jazzem, popem či irskou muzikou nebo současnou americkou folkovou hudbou. Narozeninový koncert Věry Martinové začíná v klatovském divadle v pondělí v půl osmé večer.