Microsoft žehlí své mylné výroky, službu NFC opravdu zatím nepodporuje

NFC

NFC

Microsoft dnes uvedl na pravou míru nepravdivou informaci ohledně podpory NFC (Near Field Communication) u OS Windows Phone 7.5. Za chybou stojí produktový manažer Microsoftu pro Velkou Británii Will Coleman, který se v rozhovoru pro serveru TechRadar zmýlil, když hovořil o podpoře NFC.

„Pokud vím, je NFC v OS Windows Phone podporováno, musí to však povolit výrobce zařízení. Pokud tak učiní, bylo by to možné,“ citoval Colemanova slova server Winrumors.com.

Pravdou je, že Coleman patrně nevěděl. Jeho omyl se pak snažil vyžehlit tiskový mluvčí Microsoftu. „Microsoft by rád opravil předchozí prohlášení, ohledně Near Field Communications. NFC opravdu zatím není v současné době ve Windows Phone 7.5 podporováno. Vše by se ale mělo změnit. Očekáváme, že se NFC na Windows Phone zařízení dostane v příštím roce.“

Tato informace není však zcela nová. Podle Winrumors o podpoře NFC hovořil na začátku letošního roku už šéf Microsoft Windows phone Andy Lees.

NFC se v současnosti používá pro rychlé platby u obchodníků. Například Google má svou vlastní službu Google Wallet, kterou podporují přístroje s OS Android po celých Spojených státech.

Microsoft v současné době podle amerického patentového úřadu vlastní 14 patentů souvisejících s NFC. Připravuje tak velký útok v podobě podpory nejen u mobilního OS a Windows 8, ale také u Xboxu.