Na trhu je unikátní český cyklokočárek

cyklokočárek Dandy Joy

cyklokočárek Dandy Joy Zdroj: Cyklokocarek.cz

(VIDEO) Lanškrounská společnost Dandy začala vyrábět takzvaný cyklokočárek vlastní unikátní konstrukce. Na rozdíl od jiných vozítek připojitelných za kolo může toto i na silnici. Zároveň se dá po odpojení používat jako běžný kočárek, řekl zástupce společnosti Miloš Krejčí.

Samotný cyklokočárek je vozítko s dvěma většími a jedním menším předním kolem, proti nepřízni počasí dítě chrání odnímatelná stříška. Cyklista musí na bicyklu vyndat přední kolo a na vidlici a rám napojí před sebe kočárek, čímž vznikne pevně spojený tricykl. Přední malé kolečko se sklopí, bubnové brzdy kočárku se napojí na brzdové páky na kole.

„Je výjimečný svou konstrukcí, snad jedinou svého typu na světě,“ uvedl Krejčí.

Výhodou je také to, že dítě má jezdec před sebou, může s ním mluvit a nepráší se na ně. Montáž na kolo trvá zhruba pět minut. Vlastní kočárek lze pro přepravu složit do kufru auta.

Cyklokočárek lze již koupit, stojí 22 490 korun a je k mání v několika barevných variantách. Podle Krejčího je zájem zákazníků značný. V budoucnu by firma chtěla výrobek i vyvážet, zejména do členských zemí Evropské unie, patentová řízení již absolvovala.

Cyklokočárek Dandy na brněnském veletrhu Regiontour

Podle prvních dojmů publikovaných na serveru Nakole.cz, které redaktorka nabyla jen na brněnské výstavě Go/Regiontour, má cyklokočárek „plusové body“ za dobrou stabilitu a účinné bubnové brzdy. Nezanedbatelnou výhodou je také to, že dítě v kočárku je trvale pod dohledem.

Jako určitý nedostatek cyklistický server hodnotí malý zavazadlový prostor a horší manévrovací schopnosti tricyklu. To však výrobce připsal špatně nastaveným spojům řízení, protože výstavní kus dorazil na veletrh rovnou z výroby. Řízení u sériových kočárků by mělo být živější.