„Nechali nás i po zavíračce.“ Prymula s Faltýnkem se ihned stali „hvězdami“ sociálních sítí

Poslední večeře

Poslední večeře Zdroj: TMBK/Reflex

Po Prymulově rezignaci je klíčovou otázkou, kdo přijde na jeho místo.
Redefinice pravidla 3R (ruce, roušky, rozestupy)
Událost nemohl nechat bez reakce ani autor Oprásků sčeskí historje
Nemlčí ani twitter pražského dopravního podniku
Parafráze slov, kterými prezident Zeman na jaře hájil zabijačku pořádanou kancléřem Mynářem
24
Fotogalerie

Český smysl pro satirický humor opět zafungoval. Ihned po zveřejnění zprávy o posezení ministra zdravotnictví Romana Prymuly a šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka ve vyšehradské restauraci navzdory zákazu se na sociálních sítích objevila řada koláží. Jejich výběr si prohlédněte ve fotogalerii.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) byl ve středu pozdě večer navzdory plošnému zákazu v restauraci na pražském Vyšehradě. Uvedl to deník Blesk, který zveřejnil fotografie. V restauraci byli podle serveru ve stejnou dobu i další lidé, včetně předsedy poslanců ANO Jaroslava Faltýnka. Blesk upozornil také na to, že Prymula neměl při odchodu z podniku nasazenou roušku.

Restaurace v Česku musí být už od minulého týdne zavřené kvůli současné epidemiologické situaci. Lidé by také měli nosit roušky i venku na území obcí, pokud je člověk blíže než dva metry k jinému.

Prohlédněte si fotogalerii:

Povinné jsou roušky i v autě, pokud v něm člověk nejede sám nebo se členy domácnosti. Prymula opakovaně na občany apeloval, aby nařízení dodržovali, jinak se epidemii koronaviru nepodaří zvládnout.

Vzděláním epidemiolog Prymula se stal ministrem zdravotnictví 21. září. Nahradil Adama Vojtěcha (za ANO), který rezignoval. Po vypuknutí epidemie nového typu koronaviru byl Prymula dva týdny šéfem Ústředního krizového štábu, poté vedení převzal vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Prymula byl členem Rady vlády pro zdravotní rizika.