Nousek: O týmu se rozhodne co nejdřív

Předseda FC Písek Milan Nousek je v konečném zúčtování s podzimní částí České fotbalové ligy spokojený.

Bude to rok, co je Milan Nousek předseda FC Písek, a během svého účinkování ve funkci byl nahoře a potom také dole. A-mužstvo v České fotbalové lize skončilo v loňském roce na druhém místě, ale letošní ročník začalo špatně a v jednu chvíli se pohybovalo na spodních příčkách tabulky.

Jenže díky výměně trenéra se zase povedlo tým nastartovat a ten přezimuje na čtvrtém místě s malou ztrátou na prvního. „Postup do druhé ligy však není naším jednoznačným cílem,“ upozorňuje Milan Nousek.

Po podzimní části jste na čtvrtém místě tabulky ČFL. Jste spokojený?

Spokojený jsem každopádně s druhou částí podzimu, někdy po desátém kole. V té době jsme se krčili na spodku tabulky. Po změně na trenérském postu došlo k oživení a v současné době postavení v tabulce odpovídá tomu, co jsme si představovali.

Podle představ se ale tenhle ročník rozhodně nevyvíjel. Nenastavili jste loňským druhým místem laťku až příliš vysoko?

Myslím si, že ne. Jsem přesvědčený o tom, že hráči, které máme k dispozici, jsou na takové úrovni a netají se tím, že by si rádi zahráli i vyšší soutěž. Někteří hráči si vyššími soutěžemi prošli a kádr je prostě na takové úrovni, má na špičku ČFL.

Jak jste jako šéf klubu prožíval začátek sezony?

Věděl jsem, že na naše mužstvo může přijít útlum. Ten se nikomu nevyhýbá. My jsme soutěž nezačali špatně, ale pak přišlo trápení. Náš nejostudnější výkon za dvě sezony v ČFL jsme odehráli na Vltavínu v Praze, a tomu pak odpovídal i zápas s Královým Dvorem a v neposlední řadě utkání s Karlovými Vary.

Kdy poprvé začalo uvažovat vedení klubu o změně trenéra?

Těžko říct. Na to se hrozně špatně odpovídá. My jsme do poslední chvíle hledali způsob, jak mužstvo srovnat.

Byla volba Karla Musila jednoznačná?

Měli jsme několik variant.

A proč zrovna on?

Přikláněli jsme se k odborníkovi, metodikovi a regionálnímu trenérovi. Znali jsme se už předtím. Zahájili jsme nějakou spolupráci, kterou jsme sice nerozšířili, ale dohodli jsme se. Já jsem spokojený a doufám, že i trenéři jsou spokojení.

Jak to bude v zimě vypadat s A-týmem?

A-tým vlastně ještě pořád trénuje. Na příští týden máme domluvenou schůzku s trenéry, kde si vyhodnotíme podzim a budeme se bavit o jednotlivých hráčích. (poznámka: rozhovor vznikal v pátek 27. listopadu). Budeme se bavit o tom, kdo má perspektivu, a naopak komu umožníme hledat si jiné angažmá. Do konce roku bychom chtěli mít jasno.

Zimní příprava bude letos hodně dlouhá, takže i v ní bude možnost pracovat.

To samozřejmě ano, ale čím dřív budeme mít jasno, tím líp.

Trenér Musil mluvil v průběhu podzimu také o tom, že v zimní pauze by rád jel s týmem na soustředění na Moravu či Slovensko. Je to reálné?

V současné době o tom jednáme. Máme totiž také předjednané přátelské utkání v Maďarsku. Je to všechno ještě daleko. Měli jsme takovou představu, že bychom závěr toho zimního bloku odehráli na přírodní trávě a s kvalitními soupeři dál od jihu Čech.

Jaké máte jarní cíle?

Když budeme o jednu příčku výš, budeme spokojení. Jaké si budeme dávat ambice? Měli bychom navázat na druhou polovinu podzimu. Rádi bychom taky zapracovali do širšího kádru A-mužstva dva až čtyři naše mladé hráče a to tak, že jeden z nich by se měl stát stabilním členem užšího A-týmu. Listopad, Voráček, Volmut nebo Satrapa. To jsou hráči, kteří by měli dostat prostor, a když své předpoklady potvrdí, ještě o nich uslyšíme.