Nové tramvaje neumí letní čas, lístky platily o hodinu míň

15T Forcity

15T Forcity

S přechodem na letní čas se dnes v Praze nevypořádaly přístroje na označování jízdenek v některých tramvajích. V nových vozech Škoda 15T ukazovaly totiž o hodinu méně, než měly. Platnost lístku pak byla také o hodinu kratší. Podle mluvčí pražského dopravního podniku Moniky Lojínové všichni revizoři ale dostali o problému včas informace a nikoho kvůli časovému posunu pokutovat neměli.

„Problém je v průmyslovém počítači, který nepřevedl údaje na letní čas. Na cestující to ale nemá žádný dopad a nemá to vliv na jízdné. Revizoři byli centrálním dispečinkem informováni. Nemělo by dojít k tomu, aby někoho kvůli přechodu na letní čas pokutovali,“ řekla Lojínová. Podle ní si na postup kontrolorů nikdo nestěžoval.

Mluvčí uvedla, že dopoledne v ulicích bylo šest tramvají Škoda 15T. Kolem 16. hodiny jich pak po Praze jezdilo devět. Žádné vozy dopravní podnik z provozu kvůli potížím prý nestáhl. „Děláme vše pro to, aby záležitost byla co nejdřív v pořádku,“ uvedla mluvčí. Podle ní by měly přístroje v pondělí ráno už fungovat se správným časem.