Nový autodrom CzechRing nabídne dva okruhy

CzechRing

CzechRing Zdroj: CzechRing

V areálu královéhradeckého letiště dnes začal fungovat nový autodrom CzechRing. Zájemcům o motosport nabídne dva okruhy. Vybudování autodromu stálo zhruba 18 milionů korun, řekl vedoucí projektu Karel Pohner.

„Kromě závodů bude okruh sloužit také pro testování vozidel a tréninky závodních vozidel. Areál bude také otevřen pro různé klubové akce, nabízet budeme také školu sportovní jízdy či smyku. Veřejnosti chceme nabídnout možnost půjčování sportovních aut, ale i možnost jezdit na okruhu s vlastním vozem,“ uvedl Pohner.

První z okruhů je zhruba 1,4 kilometru dlouhý a umožňuje propojení s druhým kratším okruhem. Spojením může vzniknout trať až dva kilometry dlouhá. Součástí je také mimoúrovňové křížení dráhy s možností skoku jedné z drah, které je však určené pouze pro zkušené jezdce.

Provoz na novém okruhu zahájí letošní ročník Rallyshow 2011. Během dnešního dne se na okruhu představí formule, veteráni, vrchařská i sportovní auta. Na programu budou v průběhu dne také paralelní závody v rallye, odpoledne se bude také soutěžit o nejdelší skok přes most nad okruhem.

Mapa nového okruhuMapa nového okruhu | CzechRingMapa nového okruhu