Nový Hotel Monínec: další důvod k návštěvě lokality

Sportovně-relaxační centrum Monínec na Javorové skále, které je umístěno necelých 70 km jižně od Prahy, v posledních dvou letech výrazně vstoupilo do povědomí široké veřejnosti. Důvodem byly zejména investice do lanovky a infrastruktury týkající se sjezdového lyžování. V červnu 2012 přibývá další důvod, proč tuto krásnou lokalitu navštívit – nový hotel, Hotel Monínec. Tento tříhvězdičkový hotel nabízí komfortní moderní ubytování pro osmdesát čtyři hostů, kvalitní wellness zázemí, kde hosté mohou využít bazén s vířivkou, saunu, tělocvičnu či různé masáže, restauraci pro 100 hostů a také konferenční zázemí.

Hosté si mohou vybírat ze standardních pokojů nebo pokojů s vyhlídkou, část z nich doplněných o terasu. Odtud si mohou hosté plně vychutnat jedinečnou krajinnou scenérii České Sibiře a Jistebnické vrchoviny. Tento nádherný výhled lze obdivovat také z terasy hotelové restaurace či z wellness a relaxační zóny. Právě kvalitní ubytování, wellness služby, společně s vysokým standardem stravování a zázemím pro konference v této lokalitě doposud chyběly.

„Jsme rádi, že se nám podařilo tuto krásnou lokalitu a stále se rozvijící sportovní a relaxační centrum rozšířit také o kvalitní hotel,“ říká ředitel hotelu Jaroslav Krejčí. „Mám také velkou radost z konečného výsledku, stavba přirozeně zapadá do terénu, velmi esteticky působí exteriéry s dřevěnými palubkovými obklady natřenými ořechovou lazurou. Ing. arch. Daniel Smitka společně s projektanty myslel také na praktický ohled stavby, a proto je objekt celkově řešen tak, aby měl co nejnižší provozní náklady. Vytápění je například zajištěno tepelnými čerpadly voda-vzduch, pro splachování se využívá dešťová voda,“ dodává Jaroslav Krejčí.

Propojovacím prvkem interiéru je kamenný obklad typ Quarzite mix, který je tónován hnědým přírodním nátěrem. Interiéry pokojů jsou řešeny v kombinaci ořech baltimore a lamino v barvě cappuccino, opět vše v příjemných zemitých barvách. Velice útulný je také bazén, který je obložen keramickým obkladem v modrobílé kombinaci, vířivka je pak designována keramickou mozaikou v barevné kombinaci světle modrá a tmavě modrá. Hosté v této zóně mohou využít také tělocvičnu, různé masáže a relaxační zónu s výhledem do krajiny.

Široká nabídka aktivit přímo u hotelu a v blízkém okolí

V bezprostřední blízkosti hotelu mohou zájemci využít venkovní krb pro letní grilování, zahrát si tenis nebo volejbal. Při příjemných letních teplotách je k dispozici venkovní bazén. Tím ale možnosti sportovně-relaxačního centra nekončí. Areál nabízí lukostřelbu, horské koloběžky, travní lyžování, nebo trampolíny. Nechybí ani adrenalinové atrakce jako tubing, jehož podstatou je jízda po kartáčové dráze na speciálních gumách. V lanovém centru jsou připraveny trasy různých obtížností pro prověření stability a schopnosti pohybovat se ve výškách. Pro milovníky snowboardingu čeká obdobný sport v letní variantě pod názvem mountainboard, kdy se svah sjíždí na prkně opatřeném kolečky. Další z adrenalinových zážitků poskytne bikepark. Cyklotrasy jsou navržené a postavené tak, aby poskytly zábavné svezení jak zkušeným, tak začínajícím jezdcům. Potřebné sportovní vybavení je připraveno k zapůjčení v tamním Sportcentru.

Pokud hoteloví hosté zatouží po dalším zpestření, mohou využít sportovní vyžití v nejbližším okolí. Golfové radovánky umožňuje nedaleký areál Čertovo břemeno, okolí z ptačí perspektivy mohou hosté poznat také prostřednictvím tandemového paraglidingu u Jistebnice. Cestu zpět do dětství pomůže najít moderní „hra na vojáky“ v podobě paintballu v Nových Dvorech. Projet se krásnou krajinou Jistebnické vrchoviny na koňském hřbetu a zažít tak romantický den umožňuje farma Diagonála Y v Cunkově. Ani zapálení rybáři zde nepřijdou zkrátka. Na ně čeká vysněný úlovek ve sportovním rybníku ve Vrchoticích. Region potěší i cyklisty, pro které je připraveno osm cyklotras. Pro poznání místních zřícenin, menhirů nebo vzdálenějších turisticky zajímavých míst stačí nasednout na kolo a šlápnout do pedálů. Trasa „Lanovkou za Bizony“ je lehké obtížnosti a svými 7 km je ideální i pro menší děti. Zdatnější cyklisté se dostanou i do 42 km vzdáleného Tábora Jana Žižky. Raritou hodnou návštěvy je také místní poštovní úřad Česká poštovna, který sem byl přestěhován ze Sněžky v roce 2009. K tomuto zajímavému cíli se lze dostat příjemnou procházkou z horní stanice lanové dráhy.