O hlídání dětí se na MFF stará Dětské centrum i školka v Puppu

Grandhotel Pupp v Karlových Varech, ilustrační foto

Grandhotel Pupp v Karlových Varech, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Problém, kam občas s dětmi při návštěvě Mezinárodního filmového festivalu, řeší rodiče několika způsoby. Pokud je nemohou pohlídat babičky či dědečkové, lze využít soukromých agentur anebo Dětského centra MFF. To je opět k dispozici hned vedle hotelu Thermal a postarají se tady i o ty nejmenší. Značně vytížení zaměstnanci Grandhotelu Pupp, kteří jsou v práci téměř nepřetržitě, potom mohou využít festivalové školky, která funguje už pátým rokem.

Dětské centrum se postará o děti od půldruhého roku po dvanáctileté. Jeho kapacita je kolem 15 dětí, počet ovlivňuje jejich věk. K dispozici je od 08:45 až do 20:00 a dítě tady lze ponechat až tři hodiny. Při této době je celková cena za hlídání sto korun. Pokud ovšem jeden z rodičů s dítětem v centru zůstane, je pobyt bezplatný. Od začátku festivalu je o hlídání dost zájem. Denně zatím jeho služeb využilo přes tři desítky rodičů, sdělila jedna z pracovnic Dětského centra.

I letos patřil do programu Dětského festivalového centra projekt Rozhlédni se! Nadačního fondu Kolečko, který učí děti, jak se mají chovat v silničním provozu. Jeho partnerem je herec, zpěvák, tanečník a moderátor Roman Vojtek. „Projekt má naučit děti bezpečnému chování a pohybu v silničním provozu. Tyto schopnosti si osvojí interaktivním tréninkem, který zábavnou a hravou formou upozorní, na co si mají dávat na chodníku a na silnici pozor,“ uvedla Linda Jandová z Kolečka.

Festivalová školka v Grandhotelu Pupp slouží jeho zaměstnancům už pět let. Letos se stará o dvě desítky dětí od tří do deseti let. Takže lze mluvit nejen o školce, ale vlastně i o jakémsi táboře. Provoz začíná od šesti ráno a o děti je postaráno podle potřeby až 12 hodin.