OBRAZEM: Kavárny i restaurace. Podívejte se, ve kterých pražských podnicích se již neotevře

1. Ve Veletržním paláci fungoval tento podnik šest let.

1. Ve Veletržním paláci fungoval tento podnik šest let. Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

1. Café Jedna pro návštěvníky již neotevře.
1. "Snažili jsme se, aby kavárna byla otevřená všem návštěvníkům, aby byla prostorem pro setkávání, diskusi, práci, kreativní tvoření i místem odpočinku. I nadále se můžeme potkávat na Letné, kde funguje naše sesterská Kavárna Pod Lipami," uvádí provozovatelé v rozloučení na internetové stránce.
1. Vstup do Café Jedna je uzavřen
1. Café Jedna vyklízí prostory v Národní galerii.
1. Oblíbené místo studentů a umělců již neotevře.
15
Fotogalerie

Trvale uzavřeno. Toto oznámení se začíná objevovat na webových stránkách i vývěsních štítech řady gastronomických provozoven. Jde například o oblíbenou kavárnu v Národní galerii nebo vyhlášený podnik Karel IV. pod Vyšehradem. Zavzpomínejte s námi v galerii. 

Cafe Jedna byla šest let kavárnou v budově Národní galerie ve Veletržním paláci. „Snažili jsme se, aby kavárna byla otevřená všem návštěvníkům, aby byla prostorem pro setkávání, diskusi, práci, kreativní tvoření i místem odpočinku. I nadále se můžeme potkávat na Letné, kde funguje naše sesterská Kavárna Pod Lipami,“ uvádí provozovatelé v rozloučení na internetové stránce.

Virus vyřkl ortel například i nad restaurací Karel IV. pod pražským Vyšehradem. Návštěvníci si zde pochvalovali jak pivo, tak českou kuchyni. Mezi tamní vyhlášené tradiční pochutiny patřilo i pečené koleno. 

Na první pohled to vypadá tak, že stejný osud, jako Cafe Jedna potkal v Holešovicích i nedalekou tradiční hospodu Poupětka. Nefungující odkazy na internetu a zatažená roleta ale nakonec budou mít šťastný konec. Podle informací zástupce společnosti Budějovický Budvar, která zde nabízí svá piva, by měl provoz v nejbližší době pokračovat. 

Více najdete ve fotogalerii: