OBRAZEM: Luxusní vily za stovky milionů na prodej. Nově je k mání kousek od designérů Olgoj Chorchoj

Luxusní vila od studia Olgoj Chorchoj v pražské Stromovce je na prodej za 160 milionů.

Luxusní vila od studia Olgoj Chorchoj v pražské Stromovce je na prodej za 160 milionů. Zdroj: RK: Svoboda-Williams

Vila v Troji Anthony Dennyho nabízí čtyři podlaží luxusu za 300 milionů.
K dispozici je vyhřívaný bazén s protiproudem.
Čtyřpodlažní dům se tyčí nad město v těsné blízkosti trojské botanické zahrady.
Jedno z vyšších podlaží.
V garáži je celkem 10 parkovacích stání.
134
Fotogalerie

V Česku jsou nyní možná víc, než kdy dřív, k mání nemovitosti, které rozhodně vybočují z řady. Svou vilu v pražské Troji nabízí zakladatel sítě autobazarů AAA Auto Anthony Denny, posedmé se v létě bez úspěchu dražilo neblaze proslulé sídlo uprchlého Radovana Krejčíře ve středočeských Černošicích. V nabídce realitních kanceláří je i vila po Karlu Gottovi v Jevanech, ve které několik let fungovalo i jeho muzeum. A tím to nekončí. Nejčerstvějším výjimečným přírůstkem v nabídce na trhu je barokní vila na Malé straně z počátku 17. století. 

Jednu z nejdražších nemovitostí na trhu už delší dobu nabízí Čechoaustralan Denny, který si opulentní vilu cení na 300 milionů korun. Postupně zlevňuje, před lety byla na trhu ještě o 100 milionů dráž.

Pozemek s domem koupil Denny v roce 2007 a rozhodl se na místě postavit hotové ztělesnění luxusu. Na takřka 10 tisících metrech čtverečních kromě rozlehlé zahrady, na níž se nachází i malá vinice, nechybí bazén s protiproudem a whirlpoolem, sauna s párou a vířivka, vlastní fitness centrum nebo basketbalové hřiště.

Ještě o dvě stě milionů dráž, tedy rovnou za půl miliardy korun, nyní prodává vilu v pražské Bubenči Julia Romaněnková, manželka bývalého zástupce ruského petrochemického gigantu Lukoil. Za astronomickou částkou stojí především interiér. Ve třech podlažích nechybí podlahy vykládané polodrahokamy, jako je ametyst nebo růžový onyx, špičkový mramor nebo prvotřídní francouzský křišťál.

V galerii se podívejte i na další luxusní nemovitosti, které jsou nyní v nabídce realitních kanceláří.