OBRAZEM: Síla českého videoherního průmyslu. Odvětví zaměstnává stovky lidí, jde o světové firmy

2K Czech (dříve Illusion Softworks). Založili v roce 1997 Petr Vochozk a a Jan Kudera. Hlavní hry: Mafia, Mafia II, Mafia III (na snímku detail z nově chystané hry Mafia Definitive Edition), Hidden & Dangerous, Vietcong. Počet zaměstnanců: 110.

2K Czech (dříve Illusion Softworks). Založili v roce 1997 Petr Vochozk a a Jan Kudera. Hlavní hry: Mafia, Mafia II, Mafia III (na snímku detail z nově chystané hry Mafia Definitive Edition), Hidden & Dangerous, Vietcong. Počet zaměstnanců: 110. Zdroj: Hangar 13

Bohemia Interactive. Založili: v roce 1997 Marek Španěl, Slavomír Pavlíček, Ondřej Španěl. Hlavní hry: Operace Flashpoint, ARMA, Arma 2, Arma 3 (na snímku), DayZ, Vigor, Yiands. Počet zaměstnanců: 400+.
SCS Software. Založili: v roce 1997 Pavel Šebor, Martin Český, Petr Šebor. Hlavní hry: 18 Wheels of Steel, American Truck (na snímku), Euro Truck Simulator, Bus Driver. Počet zaměstnanců: 200+.
Warhorse Studios. Založili v roce 2011 Daniel Vávra, Martin Klíma a investor Zděnek Bakala. Hlavní hra: Kingdom Come: Deliverance (na snímku). Počet zaměstnanců: 120+. 2K Czech (dříve Illusion Softworks). Založili v roce 1997 Petr Vochozk a a Jan Kudera. Hlavní hry: Mafia, Mafia II, Mafia III, Hidden & Dangerous, Vietcong. Počet zaměstnanců: 110.
Madfinger Games. Založili v roce 2010 Marek Rabas, Michal Babjár, Pavel Čížek, Tomáš Šlápota, Tomáš Sauerstrom a Miroslav Valenta. Hlavní hry: Samurai, Samurai II, Shadowgun (na snímku), Dead Trigger, Unkilled. Počet zaměstnanců: 85+.
Geewa. Založil v roce 2005 Miloš Enderle. Hlavní hry: Pool Live Tour, Smashing Four (na snímku), Smash Casters. Počet zaměstnanců: 70+.
12
Fotogalerie

Hned pět z TOP 100 počítačových her uznávaného globálního indexu Steam za rok 2019 se narodilo v tuzemsku. O síle a významu českého gamingového trhu svědčí například i to, že je z hlediska tržeb větší než tuzemský filmový průmysl. Projděte si v galerii ta nejvýraznější česká herní studia. Jde o editoriální výběr Lukáše Stibora, zakladatele a manažera několika technologických a videoherních startupů.