Otevření luxusního hotelu v perle Balkánu nabralo velké zpoždění

Fotogenický je téměř z jakéhokoliv místa.

Fotogenický je téměř z jakéhokoliv místa. Zdroj: Anna Kuznická

Marriott Mostar
Marriott Mostar
Marriott Mostar
Marriot Mostar
Marriot Mostar
14
Fotogalerie

Po prázdninách zřejmě dostane turismus v bosenském Mostaru nový impuls. S více než 18 měsíčním zpožděním se v něm má otevřít pobočka hotelového řetězce Marriott. Ta se zařadí mezi největší budovy ve městě, do kterého kvůli pohledům na slavný kamenný most proudí přes 400 tisíc turistů ročně.

Podle informací na stránkách Marriottu má jeho mostarská odnož, která se stane největším hotelem ve městě, přivítat první návštěvníky v říjnu. Důvod prodlevy od původního termínu, kterým byl březen roku 2018, firma neuvádí.

Hostům nového hotelu nabídne ubytování ve více než 180 pokojích. Stavba se nachází jen několik kroků od samotného mostu ze 16. století a stísněného historického centra, kde se už nyní vyhýbá davu turistů jen obtížně.

Mostar patří k nejpozoruhodnějším místům Balkánu. Symbolem města je opět kamenný most z 16. století. Ačkoliv jej chorvatské jednotky v roce 1993 zničily, od roku 2004 po jeho rekonstruované verzi proudí návštěvníci. Most spojuje křesťanskou a muslimskou část municipality

Město je v dosahu zhruba dvouapůlhodinové cesty autobusem či vlakem přímo z bosenské metropole Sarajevo.

Lze očekávat, že proudy turistů ještě zesílí, a to nejen kvůli investici Marriottu. Část cestovatelů na jih Bosny a Hercegoviny může nasměrovat i doporučení turistického průvodce Lonely Planet, který balkánskou zemi zařadil mezi nejlepší prázdninové destinace v Evropě pro letošní rok.

Prohlédněte si fotogalerii: