Po americkém miliardáři zůstal luxusní ranč za 250 milionů dolarů. Prohlédněte si nemovitost

Ranč Mesa Vista

Ranč Mesa Vista Zdroj: Hall and Hall

Ranč Mesa Vista
Ranč Mesa Vista
Ranč Mesa Vista
Ranč Mesa Vista
Ranč Mesa Vista
15
Fotogalerie

Jednou z nejdražších nemovitostí ve Spojených státech se může stát ranč Mesa Vista miliardáře T. Boone Pickense, který zemřel ve středu 12. září. Leží v americkém Texasu, zhruba 135 kilometrů severovýchodně od města Amarillo. Za astronomickou částku 250 milionů dolarů (5,8 miliardy korun) ho nyní prodává realitní společnost Hall and Hall. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Ranč, jehož celková plocha pozemků činí přes 26 tisíc hektarů, poskytne novému majiteli veškerý komfort a luxus. Na jeho půdě najdete kromě samotného ranče například letiště, golfové hřiště, kino, dvoupodlažní restauraci nebo například kapli. V ní si zesnulý miliardář Pickens vzal svou pátou manželku. 

Pro budoucího majitele je také v ceně připravena veškerá zemědělská a zahradní technika a garáž vybavená moderními pick-upy. Dům i s pozemky byl na prodej již v roce 2017. Nového majitele však tehdy nenašel.

T. Boone Pickens byl známý jako „ropná vědma“

Ropný magnát, investor a filantrop. Tím vším byl znám americký miliardář T.Boone Pickens. V roce 2016 podle Forbesu jeho jmění činilo 500 milionů dolarů (12,21 miliard korun).

Narodil se roku 1928 v oklahomském městě Holdenville. Vystudoval geologii a po škole pracoval u společnosti Phillips Petroleum. Později si vzal půjčku několika tisíc dolarů a se dvěma partnery založil společnost Petroleum Exploration, ze které se později stala Masa Petroleum. Ta nabízela poradenské služby v oblasti ropného průmyslu. V této době si Pickens vysloužil svou přezdívku „ropná vědma“. V roce 1980 se jeho společnost stala jednou z největších nezávislých ropných firem světa.

V roce 1996 založil hedgový fond BP Capital Management. Ten se soustředil na energetiku. 

Ke konci kariéry se Pickens zaměřil především na obnovitelné zdroje v podobě větrných elektráren. Úspěch spojený s jeho podnikáním v ropném průmyslu se mu však u obnovitelných zdrojů energie nepodařilo zopakovat. 

Zesnulý miliardář byl také velmi štědrým dárcem a stovky milionů dolarů věnoval například Oklahomské univerzitě nebo zdravotnickým zařízením v Texasu.  

 Podívejte se na fotografie z ranče Mesa Vista: